Kahramanmaraş'ta Çanakkale Destanı Programı

110 yaşında vefat eden Çanakkale gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu 80 yaşındaki emekli öğretmen Turgut Kaçmaz, babasından dinlediği Çanakkale destanını anlattı.

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında kente gelen Kaçmaz, Dulkadiroğlu Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen programa katıldı.

Çanakkale'yi yaşamak gerektiğini belirten Kaçmaz, "Çanakkale savaşı bu ülkenin her karışında gelen milletin evlatları tarafından kazanılmıştır. Babayla oğulun savaştığı yerdir Çanakkale. Geçmişine sahip çıkmayan, geleceği çizemez. Bu sebepten geçmişimizi iyi öğrenmeli ve iyi okumalıyız. Ben bu güzel programa bizleri davet eden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Necati Okay ise milli birlik ve dirliğin artması için bu etkinliklerin önemli olduğunu kaydetti.

Çanakkale Savaşı'nda olduğu gibi günümüzde de yedi düvelin birleşerek Türkiye’ye her konuda saldırdığına dikkat çeken Okay, "Bizi bölmek ve parçalamak isteyenlere en güzel cevap Çanakkale'dir. Orada yaşananları yeni nesillere en doğru şekilde aktarmak, milli birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirecektir. Bunun için de Çanakkale Savaşı'nı bizzat yaşayan gazimiz Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz’ın konuşmacı olduğu bir program düzenledik." dedi.

Kaynak: AA