İzmit'te Deprem Temalı Kısa Film Festivali Düzenlenecek

Dünyanın ilk deprem temalı uluslararası kısa film festivali İzmit Belediyesi ve Art Nicomedia Kültür Sanat Derneği iş birliğiyle yapılacak.

Dünyanın ilk deprem temalı uluslararası kısa film festivali İzmit Belediyesi ve Art Nicomedia Kültür Sanat derneği ortaklığında 15-18 Ağustos 2018 tarihinde İzmit’te düzenlenecek. İsviçre’den Roger Worrod, İtalya’dan Elena Romanato, Romanya’dan Ovidiu Dumitrana’nın juri üyeliklerini yapacağı Uluslararası İzmit Kısa Film Festivali (I.I.S.F.F) ‘Genç Film Yapımcıları’, ‘Belgesel’ ve ‘Kurgu/Animasyon’ olmak üzere 3 ana kategoride düzenlenecek. 17 Ağustos depremi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla genç film yapımları kategorisinde 14 ile 24 yaş arası gençler kabul edilecek. Diğer kategorilerde ise yaş sınırı olmayacak.

İzmit Belediyesi’nin herhangi bir kategorideki en iyi deprem filmi için özel ödül vereceği festivalin ödül töreni 17 Ağustos 2018’de İzmit Deprem Müzesinde gerçekleştirilecek. Festivale dünyanın dört bir yanından katılım bekleniyor.

Başvurular için gerekli formların ve şartların www.izmitisff.org adresinden yer aldığı açıklandı. Ödüllü yarışma için başvurular 1 Haziran 2018 tarihine kadar kabul edilecek.
Kaynak: İHA