Gençler Madde Bağımlılığına Karşı Bilgilendirildi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde gençler madde bağımlılığına karşı bilgilendirildi

Gençler Madde Bağımlılığına Karşı Bilgilendirildi
Kahta Gençlik Merkezi ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi tarafından ortak düzenlenen programa Kahta Gençlik Merkezi Müdürü Nebi Bulut, Genç Yeşilay Türkiye Koordinatörü İsmail Memiş, Yeşilay Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel ve gençler katıldı.

Sigaranın ve alkolün zararlarına dikkat çeken Genç Yeşilay Türkiye Koordinatörü İsmail Memiş, “Biz can olarak tütüne insanımızı kurban ediyoruz. Dünyanın akciğerlerini kurban ediyoruz ve her yıl milyarlarca dolar para kaybediyoruz. Bunun karşılığında sadece kazanan grubun tütün endüstrisi oluyor. Dünyanın dört bir yanından alkolden her yıl 4 milyon insanın hayatını kaybediyor. Alkole ödediğimiz bedel sadece sağlıkla alakalı değil, yüzde 75’i alkollüyken kadına şiddet uygulanıyor ve alkollüyken başlayan kavgaların yüzde 50’si cinayetle sonuçlanıyor” dedi.

2010 yılından itibaren uyuşturucu maddesi olan bonzainin adeta biyolojik bir silah olduğunu vurgulayan Koordinatör Memiş, "Bütün bunlarla birlikte 2010 yılından itibaren dünyada baş göstermeye başlayan yeni bir tehlike olan bonzainin ülkemize de görülmeye başlamıştır. Bonzai özellikle biyolojik bir silah olarak üretildi. Bu maddenin Çin laboratuvarlarında dünyanın en büyük kimyagerleri tarafından üretilen biyolojik bir silahtır. Bu uyuşturucu madde ile hedeflenen eroinman bir gençliğin oluşmasını sağlamaktır. Yeşilay olarak bunlarla mücadeleyi bütün gücümüzle yapıyoruz. Bu savaşta galip gelmenin asıl yolunun kişinin kendi iradesini sığlaştırmasından geçiyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA