Gazeteci Özbey'in Cenazesi Türkiye'ye Gönderildi

Paris'te vefat eden gazeteci Özbey'in cenazesi, DİTİB Bagnolet Camisi'nde kılınan cenaze namazından sonra son yolculuğuna uğurlanmak üzere Türkiye'ye gönderildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te vefat eden gazeteci ve eğitimci Gülten Özbey'in cenazesi, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Bagnolet Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Türkiye'ye gönderildi.

Paris'te, 6 Şubat'ta vefat eden Özbet için DİTİB Bagnolet Camisi'nde tören düzenlendi.

Paris'te uzun yıllar Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirliği, Türkçe öğretmenliği, eğitimcilik ve dernek yöneticiliği yapan Özbey için yapılan törene Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Paris Başkonsolosu Görkem Barış Tantekin, Fransa'daki bazı derneklerin yönetici ve temsilcileri, gazeteci arkadaşları ve yakınları katıldı.

Özbey'in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Türkiye'ye gönderildi.

Özbey için yarın da İzmir’de Karşıyaka Başcılar Camisi'nde cuma namazının ardından cenaze namazı kılınacak. Ardından Özbey'in naaşı, Doğançay Mezarlığı’nda defnedilecek.

Anadolu Ajansı Brezilya serbest habercisi Ömer Yetkin Acar'ın annesi Özbey anısına 18 Şubat'ta Paris Başkonsolosluğunda anma töreni düzenlenecek.

Kaynak: AA