FETÖ Sanığı 'Mahrem İmamlara' Hapis Cezası

'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan yargılanan 4 sanık, 8 yıl 9 ay ila 9 yıl 4 ay 15 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, haklarında açılan davada yargılanan, aralarında eski Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi başhekiminin de bulunduğu tutuklu 4 "mahrem imama" 8 yıl 9 ay ila 9 yıl 4 ay 15 gün arasında değişen hapis cezası verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, tutuklu sanıklar eski başhekim Yahya Orçun Zorba, eski eczacı Faruk Talay, eski öğretmenler Faruk Çoban ve Yavuz Selim Burgu ile avukatları katıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında ele geçirilen hard diskte bulunan "mahrem imamlar listesinde" ismi yer alan sanıklardan Zorba, ifadesinde suçlamaları reddetti. Zorba, terör örgütünün Ankara büyük bölgesi Kayseri ilinde "öğretmen" olarak görev yaptığı, "Onur" kod adı ile 2007 yılında örgütün mahrem yapılanmasına katıldığı, örgütün gizli haberleşme programı ByLock ve Eagle'ı kullandığı iddialarını ve gizli tanık beyanlarını kabul etmediğini belirterek, tahliyesini istedi.

Sanıklardan Talay da 1995 yılında "Derviş" kod adı ile örgütün mahrem yapılanmasına katıldığı, polislerden sorumlu olduğu ve ByLock kullandığı iddialarının doğru olmadığını söyledi. Eski Melikgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü binası yanında eczanesi bulunduğunu, burayı 18 yıl işlettiğini ve yardımcı olduğu için birçok polisin kedisini tanıdığını anlatan Talay, örgüt üyeliği iddiasını reddederek, beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Sanıklardan Burgu da 2008 yılında "Oğuz" kod ismiyle mahrem yapılanmaya katıldığı, ByLock ve Eagle programlarını kullandığı, Bank Asya'ya örgütün emir ve talimatıyla para yatırdığı iddialarını reddetti. Suçsuz olduğunu savunan Burgu, tahliyesini ve beraatını istedi.

Sanıklardan Çoban da 2005 yılında "Celal" kod adı ile mahrem yapılanmaya katıldığı iddiasını reddederek beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Talay'a, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün, Zorba, Çoban ve Burgu'ya ise 8 yıl 9'ar ay hapis cezası verdi, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.
Kaynak: AA