Beyşehir'den Kısa Kısa

Beyşehir'de ilçe merkezindeki park ve yeşil alanların otomatik sistemle sulanabilmesi için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı yazılı açıklamada park ve yeşil alanlarda otomatik sulama sistemine geçilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bazı park ve yeşil alanlarda sistem çalışmaya başladı. Bu sistemi kent merkezindeki tüm park, orta refüj ve yeşil alanlara yaymaya çalışıyoruz. Bu sistemle, hem zamandan, hem insan gücünden istifade ederken, aynı zamanda su israfından da kaçınarak tüm yeşil alanların sağlıklı bir şekilde sulanması sağlanacak. Bu yılki hedefimiz kent merkezindeki tüm parklarda bu uygulamanın hayata geçirilmesidir."

- Hobi bahçesi çalışmaları

Beyşehir Belediyesi tarafından üç yıl önce oluşturulan hobi bahçelerinin kiraya verileceği bildirildi.

Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı yazılı açıklamada, Avdancık Mahallesi yolu üzerinde Belediye tarafından oluşturulan hobi bahçelerinden kiralamak isteyenlerin belediyeye başvurmaları gerektiğini belirtti.

Hobi bahçelerinin kirayayanlardan yıllık 200 lira kira bedeli talep edileceğini ifade eden Özaltun, şunları kaydetti:

"Herhangi bir bahçesi olmayan emeklilerimiz ile apartman dairelerinde oturup bahçe özlemi çeken insanımız, kiralayacağı hobi bahçesinde kendi sebze ve meyvesini yetiştirerek vakit geçirebilecek, stres atabilecek. Her bir hobi bahçesi 120 metrekareden oluşuyor. Burada hali hazırda 42 hobi bahçemiz bulunuyor."

Kaynak: AA