Badem Çiçeği Festivali Yapılacak

Datça, bu yıl ilk kez düzenlenecek ve 3 gün sürecek Badem Çiçeği Festivaline hazırlanıyor.

Datça, bu yıl ilk kez düzenlenecek ve 3 gün sürecek Badem Çiçeği Festivaline ev sahipliği yapacak.

Datça Belediyesi ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 16-18 Şubat tarihleri arasında üç gün sürecek Datça Badem Çiçeği Festivali, Datça’yı doya doya gezmek, doğayla bütünleşmek ve yöreye has lezzetleri tatmak isteyenlere fırsat yaratacak.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak kentte turizmin 12 aya yayılması ve turizmci esnafının 7- 8 ayı ölü sezon olarak geçirmemesi için düzenlenen etkinlikleri desteklediklerini kaydetti.

Alternatif turizm olarak adlandırılan yürüyüş, koşu, yüzme, triatlon gibi spor aktiviteleri ve yöresel kültür ve şenlikler ile ilçelere Türkiye’nin her yerinden konukların geldiğini belirten Karakuş, şunları söyledi:

“Hem misafirlerimiz, ilimizin güzellikleri ile tanışıyor hem de esnafımız ekonomik açıdan daha hareketli günler geçiriyor. Bu kapsamda, her yıl yüzme ve koşu maratonu, film festivali gibi farklı organizasyonlara ev sahipliği yapan Datça, bu yıl ilkini düzenleyeceği Badem Çiçeği Festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İlçenin farklı alanlarında kurulacak panayır alanlarıyla, festival coşkusunun tüm yarımadaya yayılması planlanıyor. Üç gün sürecek bu coşkuya ortak olmak isteyen herkesi 16-18 Şubat tarihlerinde Datça’ya bekliyoruz.”

Kararakuş, kurulacak panayır alanlarında, badem ürünleri satışından yöresel yemeklere, doğal üretim workshoplarından Datça’da üretilen el işi takı ve hediyelik ürünlere, yöreye has dans gösterilerinden müzik dinletilerine pek çok etkinlik gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Ziyaretçilerin tercihlerine göre, katılabilecekleri badem çiçeği fotoğraf turu, doğa yürüyüşü, Knidos ve eski Datça gezileri, şarap tadımı, fotoğraf yarışması gibi etkinlikler de festival programında yer aldığını anlatan Karakuş, ziyaretçiler 3 gün gönüllerince eğleneceğini ifade etti.

Kaynak: AA