Antep Fıstığı Yarın Vizyonda

Çekimlerinin tamamı Gaziantep’te yapılan ve Gaziantep’in geleneklerini ön plana çıkartan romantik komedi Antep Fıstığı filmi Türkiye ve Avrupa’dan önce yarından itibaren Gaziantep ve Kilis’te vizyona giriyor.

Antep Fıstığı Yarın Vizyonda
Yapımcılığını Zeugma Yapım’ın üstlendiği, yönetmenliğini Oğuz Yalçın’ın yaptığı Antep Fıstığı’nda başrolleri Ivana Sert ve Çeled Uşaglar Tiyatro Okulu Kurucusu Orhan Uslu paylaşıyor. Çekimlerinin tamamı Gaziantep’te yapılan film, ilk olarak yarın Gaziantep ve Kilis’te vizyona girecek.

Filmin en önemli özelliği ise çekimler yapılırken Gaziantep’in her köşesinin de sinemaseverlere tanıtılması oldu. Filmin hikayesi, şehrin tarihi çarşıları, cadde ve sokaklarında çekilirken, şehrin gelenek ve görenekleri de ön plana çıkartıldı.

Bilet satışları rekor kırdı

Gaziantepli sinemaseverler de, kendilerini anlatan filme sahip çıktığını gişelere akın ederek gösterdi. Antep Fıstığı filmi, daha vizyona girmeden Gaziantep’te 20 bin bilet satarak, bu alanda bir rekor kırdı. Sinema tutkunları sosyal medyada da filmle ilgili yoğun paylaşımlar yaparak, filmi sosyal medyada üst sıralara taşımayı başardı. Ünlü isimler de filmle ilgili övgü dolu paylaşımlar yaparak destek mesajı verdi.

Mart ayında Türkiye ve Avrupa’da

Film, Şubat ayı sonuna kadar Gaziantep sinemalarında gösterimde kaldıktan sonra, Mart ayından itibaren Türkiye ve Avrupa’da aynı anda gösterime girecek.

Gazianteplilere teşekkür

Filmin yapımcısı Meral Ay, Gazianteplilerin gösterdiği ilgiye teşekkür ederek “Bu film bizim içinde çok özel oldu. Sokakta, caddede gördüğümüz yaşlısı-genci herkesi heyecanlandırdı. Tabi ki bizler de çok heyecanlıyız. Gaziantep’in bir özelliği olsun istedik. Yani bu film bizim değil, Gaziantep’in bir filmi. Zaten yola çıktığımız ilk günden bugüne, bu filmin başrol oyuncusu Gaziantep olacak demiştim. Bugüne kadar Karadeniz filmleri, İç Anadolu güldürüleri, Ege ve Trakya öyküleri hep çekildi ama Gaziantep’in şivesi hiç bu kadar yakından tanıtılmamıştı. Biz biraz da bir Gaziantep furyasının önünü açmayı planladık. Sağ olsun Gaziantepli hemşehrilerimiz de verdiğimiz bu mesajı çok net olarak gördü ve daha film vizyona girmeden gişelere akın ederek bu mesajımıza karşılık verdi. Şehrimize hayırlı olsun. Gaziantep’ten yayılan bu başarı dalgasının Mart ayından itibaren Türkiye’nin her köşesinde ve Avrupa ülkelerinde de devam edeceğine kalpten inanıyorum. Çünkü oralardan da, daha şimdiden çok güzel mesajlar alıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA