Antalya'da 4 Polis Memuru Hakkındaki 'Kasten Öldürme' Davası

Hakkında yakalama kararı bulunan ve polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan kişinin ölümüne ilişkin dava açılan polis memurlarının yargılanmasına devam edildi Davanın savcısı, sanıklardan 3'ünün beraatini, birinin 'taksirle öldürme'den yargılanmasını talep etti.

Antalya'da hakkında yakalama kararı bulunan ve polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan kişinin ölümüyle ilgili haklarında dava açılan 4 polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına "kasten öldürme"den tutuksuz yargılanan polis memurları A.A, E.S, H.U, H.S. ve maktulün yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan davanın savcısı, sanıklar E.S, H.U. ve H.S'nin beraatlerine, A.A'nın ise kanun hükmünü yerine getirdiği sırada Ferit İli'yi "taksirle öldürme"den yargılanmasını istedi.

İli'nin ölmesi nedeniyle kasıt olmaksızın sınırın aşıldığı, taksirle öldürmenin de yasalarda suç olarak düzenlendiği ifade edildi.

Söz verilen sanıklar E.S, H.U ve H.S ile avukatları mütalaaya katıldıklarını belirtti.

Sanık A.A. ile maktulün avukatları mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre istedi.

Talebi kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Antalya Havalimanı'nda 18 Temmuz 2016'da hakkında arama kararı bulunan 17 yaşındaki Ferit İli, polisin "dur" ihtarına uymayarak ormanlık alana kaçmaya çalışırken açılan ateş sonucu hayatını kaybetmiş, olayla ilgili 4 polis hakkında soruşturma başlatılmıştı.
Kaynak: AA