AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu Açıklaması

'Ordu'da yollar için yapılan toplam yatırım 4 milyar 550 milyon lira'.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Çevre Yolu ve ilçe bağlantı yollarının tamamının en geç 3 sene içinde tamamlanacağını belirtti.

Milletvekili Gündoğdu, yaptığı açıklamada, Ordu’daki şehir içi trafiğin yükünü büyük oranda azaltacak olan çevre yolunun 2021 senesinde hizmete açılacağını kaydetti.

Çevre yolu başta olmak üzere yapımı devam eden ilçe yollarının tamamının en geç 3 sene içinde hizmete açılacağı bilgisini veren Gündoğdu, "Ordu'da yollar için yapılan toplam yatırım 4 milyar 550 milyon lira." dedi.

Ordu’da şehir içi trafik yükünü azaltacak ve muhtemel trafik kazalarının önüne geçecek olan Ordu Çevre Yolu’nun 1,9 milyar lira gibi büyük bir proje bedeli olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Ordu Çevre Yolunun inşası için şimdiye kadar 1 milyar lira harcama yapılmıştır. Toplam uzunluğu 21,4 kilometre olan Çevre Yolu’nun 10,3 kilometresi bölünmüş yol olarak tamamlanmıştır. Eğimin fazla olması ve yağış sonucu heyelan riskinin artması çalışmaları zorlaştırsa da ekipler özveri ile çalışmalarına devam etmektedir ve inşallah 2021 yılında Ordu Çevre Yolu tamamlanacaktır."

Milletvekili Gündoğdu, Ordu Çevre Yolu'nun yanı sıra Ordu-Mesudiye, Aybastı-Reşadiye, Ünye-Korgan, Korgan-Kumru, İslamdağ-Korgan, Ordu-Ulubey ve Ulubey-Gölköy yollarının da kısa sürede tamamlanacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA