'84. Alt Güvenlik Komite Toplantısı'

Türk ve İran temsilcilerinin katıldığı toplantıda, her iki ülke arasındaki sınır güvenliği konuları ele alındı.

Ağrı'da, Türkiye ile İran'ın sınırındaki güvenlik konularının görüşülmesi amacıyla her iki ülkenin temsilcilerinin katılımıyla toplantı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen "84'üncü Alt Güvenlik Komite Toplantısı"na, Ağrı Valisi Süleyman Elban başkanlığındaki Türk heyeti ile Maku Fermandarı Şahin Alizadeh başkanlığındaki İran heyeti katıldı.

Vali Elban, burada yaptığı konuşmada toplantının önemine işaret etti.

Elban, "Toplantının iki ülke arasındaki mevcut iyi ilişkilere, bölgelerimizdeki vatandaşlarımızın asayiş, huzur ve refahlarına olumlu katkılar sağlayarak, ülkelerimize yönelik terör faaliyeti yürüten bölücü örgütü unsurları ile en iyi şekilde mücadele etmek için karşılıklı bilgi alışverişinde bulunabileceğimiz bir toplantı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Heyetler, Vali Elban'ın konuşması sonrası iki ülkenin müşterek sınırlarındaki güvenlik konularını görüştü.

Toplantıya, Türkiye'nin Urumiye Başkonsolosu Osman Peşmen, Gürbulak Mülki İdare Amiri ve Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, Ağrı Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, Iğdır Jandarma Komutanı Albay Hakan Başakçı, Ağrı Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Iğdır Emniyet Müdürü Melih Ekici, Gürbulak Gümrük Müdür Vekili Osman Bölükbaşı Dara ile İranlı gümrük sorumluları katıldı.
Kaynak: AA