Van'da Parkomat Kolaylığı

Van Büyükşehir Belediyesinin yaklaşık 5 ay önce başlattığı parkomat uygulamasının trafiği rahatlattığını belirtti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, uygulama sayesinde vatandaşlar araçlarını rahat park edebilecek alanlara kavuşurken, esnaf da çift sıra park eden ve dükkanlarının önünü kapatan araçlardan kurtulmanın sevincini yaşıyor.

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Aydemir, kendisine bağlı 19 oda ve yaklaşık olarak 20 bin esnafın bulunduğunu belirterek, "Esnafımız uygulamadan önce çok ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Çift sıra park eden ve caddeleri açık oto pazarı gibi kullananlar yüzünden esnaf iş yapamaz hale gelmişti. Uygulama sayesinde bunların önüne geçildi. Uygulamada emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Van'da yıllardan beri süregelen korsan galericilik sorunu olduğunu belirten Van Otomobilciler Derneği Başkanı İsmet İnan da, galericiler esnafının parkomat uygulamasından son derece memnun olduğunu belirtti.

Parkomat uygulamasının ardından galericiler esnafı olarak rahat bir nefes aldıklarını kaydeden İnan, uygulama sonrası işlerinde düzelmenin yaşandığını aktardı.

Cumhuriyet Caddesi'nde pastane işleten Baran Özgüner de uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizler kentin en işlek caddelerinden birinde esnaf olduğumuz için park sorununu her gün yaşayanlardanız. Müşterilerimiz park yeri bulamadıklarından dolayı bizleri tercih edemiyorlardı. Fakat parkomat uygulamasından sonra caddelerimiz biraz daha ferahladı. Müşterilerimiz araçlarını 5-10 dakikalığına bırakıp alışverişlerini yapabiliyorlar." diye konuştu.

Kaynak: AA