Vali Hüseyin Aksoy, Dumlupınar Ortaokulu Robotik Atölye Açılışına Katıldı

Kocaeli Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulu Robotik Atölye açılışı Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımı ile gerçekleştirildi.

Vali Hüseyin Aksoy, Dumlupınar Ortaokulu Robotik Atölye Açılışına Katıldı
Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bulunan Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulu Robotik Atölye açılışı Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımıyla gerçekleşti. Açılışta Vali Aksoy’a Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik eşlik etti.

‘Robotik Atölye’ açılışında incelemelerde bulunan Vali Aksoy ve beraberindekiler öğrencilerin atölyede yaptıkları faaliyetli takip etti. Öğretmenlerden de yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı. İncelemeler sonrasında okulun öğretmenler salonunda öğretmenlerle bir süre sohbet etti.

Atölye açılışında yaptığı konuşmada Kocaeli genelinde daha fazla Robotik Atölye’nin açılacağını söyleyen Vali Aksoy, “Kocaeli genelinde Robotik Atölyelerini oluşturma adına bir çalışma başlattık. Her eğitim bölgesindeki ilkokullara, ortaokullara ve liselere birer kodlama atölyesi yapmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplamda 116 teknolojik kodlama atölyeleri ile gençlerimizin teknolojiden uzak kalmadan eğitimlerini yapmalarını sağlayacak bir sistemi harekete geçirmek için ilgili taraflarımızla, hayırseverlerimizle görüşmelere başladık. Önümüzdeki süreçte bunu da Kocaeli’ne kazandırmak adına tamamlamış olacağız” dedi.

Ayrıca Vali Aksoy Kodlama Atölyesi’nin açılışından sonra Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde 11.sınıf öğrencileri ile gerçekleştirilen kariyer günlerine katıldı.

Burada gerçekleştirilen etkinlikte bir konuşmada yapan Vali Aksoy öğrencilerden zevk aldıkları işi tercih etmelerini ve bu yönde çalışmalarını sürdürmelerini istedi. Etkinlik sonunda Aksoy öğrenciler ile toplu fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA