Türk İşletmecinin Cinayetiyle Bağlantılı Bir Şüpheli Yakalandı

Almanya polisi, Duisburg şehrinde 3 Mayıs 2017’de öldürülen Türk işletmeci Birgül Düven cinayetiyle bağlantılı bir şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Türk İşletmecinin Cinayetiyle Bağlantılı Bir Şüpheli Yakalandı
Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalye (KRV) eyaletine bağlı Duisburg kenti iç liman bölgesinde "Café Vivo" işletmecisi 46 yaşındaki Birgül Düven’in cansız bedeni, bir çalışanı tarafından iş yerinde bulunmuştu. 3 Mayıs 2017 tarihinde Birgül D’nin kafasına 2 el ateş edilmiş ve olay yerinde öldüğü açıklanmıştı.

DNA ve parmak izi ele verdi

282 gün boyunca Birgül D’nin katilinden bir iz yoktu. Şüpheli, Constantin S.(29) 1 Kasım 2017 tarihinde Berlin’de 68 yaşında bir kişinin arabasını çalmaya çalıştığı, araç sahibi ile arasında boğuşma sonucunda şüphelinin parmak izi bıraktığı tespit edildi. Polis, DNA ve parmak izlerinden yola çıkarak araştırma başlattı. Aynı kişi, 23 Ocak 2018 tarihinde bir alışveriş merkezinde yiyecek ve içecek satın alırken para ödemek istemedi. Alışveriş merkezinde görevli dedektif tarafından yakalandı. Polis, yakalanan kişinin DNA ve parmak izlerinde yaptığı araştırmada, Birgül D’yi öldüren kişiyle ilişkili izler buldu. Duisburg polisi cinayet şüphelisinin sessizliğini koruduğunu belirtildi.

Birgül D. cinayeti, 15 kişilik özel bir ekip tarafından araştırılıyor.
Kaynak: İHA