Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şahin Açıklaması

'Şu an Trakya bölgesinden 4 firma, savunma sanayine mal verebiliyor. Amacımız kümelenme vesilesiyle 2023 yılında 100 firmayı, savunma sanayine 1 milyar dolarlık mal verebilecek seviyeye getirmek'

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şahin Açıklaması
Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, savunma sanayinin Türkiye için önemli bir alan olduğunu belirterek, "Şu an Trakya bölgesinden 4 firma, savunma sanayine mal verebiliyor. Amacımız kümelenme vesilesiyle 2023 yılında 100 firmayı savunma sanayine 1 milyar dolarlık mal verebilecek seviyeye getirmek." dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya bölgesindeki sanayi kuruluşlarıyla yaptıkları çalışmalara ağırlık vererek bölgenin de yerli savunma sanayinde etkin olmasını istediklerini söyledi.

Savunma sanayisinin ülkeler için vazgeçilmez bir sektör olduğunu ifade eden Şahin, "Ülkemizde savunma sanayi çok önemli bir alan. Günümüzde ülkelerin vazgeçilmez sektörlerinden biri. Şu an Afrin'de harekat devam ediyor. Oradaki operasyonların başarılı olmasının bir sebebi de yerli ve milli silahlarımızın kullanılması. Hükümetimizin savunma sanayi konusunda ciddi çalışmaları ve teşvikleri var. Amacımız Türkiye olarak bütün savunma, havacılık ve uzay gibi alanlarda yüzde yüz yerli olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Şahin, Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisinden biri olma hedefi bulunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bunun için uzay ve nükleer alanda ciddi yatırımlar yapılması gerektiğini Trakya'daki firmalara anlatıyoruz. Gittiğimiz 430 firmadan 100'ü bu konuda istekli olduklarını, savunma, uzay ve nükleer alanlarda kümelenmek istediklerini söylediler. ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve MKE gibi firmalara bölgemizden iki ayda bir yaklaşık 30-40 iş adamını götürüp onlarla buluşturuyoruz. Yapılan görüşmeler sonucu ASELSAN veya ROKETSAN 'şu parçaları sizler üretebilirsiniz' diyerek Trakya Bölgesinden gelen iş adamlarının önüne koyuyor."

Kalkınma Ajansı olarak yaptıkları toplantılarla her yıl bölgedeki iş adamlarıyla savunma alanında söz sahibi firmaların buluşmasını sağladıklarını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Firmalar da o parçaları alıp deneyerek yapıp yapamadıklarına bakıyor. Bunları üretme noktasında teknik destek de veriyorlar. Kalkınma Ajansı olarak biz de bunların koordinesini yapıyoruz. Şu an Trakya bölgesinden 4 firma, savunma sanayine mal verebiliyor. Amacımız, kümelenme vesilesiyle 2023 yılında 100 firmayı savunma sanayine 1 milyar dolarlık mal verebilecek seviyeye getirmek. Hükümetimizin koymuş olduğu bir hedef var. Biz de bu hedef çerçevesinde 'buna ne kadar yaklaşabiliriz' diye, 'pastadan Trakya'da bulunan firmalarımız ne kadar pay alır' diye uğraşıyoruz."
Kaynak: AA