Şanlıurfalı Çocuklardan Robotların Dünyasına Yolculuk

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve STEM Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte; çocuklar, robotların bilinmeyen dünyasına doğru yolculuğa çıktı.

Şanlıurfalı Çocuklardan Robotların Dünyasına Yolculuk
Robotların gizemli dünyasını merak eden Şanlıurfalı çocuklar, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde Robotik Kodlama ve Tasarım Atölyesi’nde bir araya geldiler. Eğitsel ve bilimsel çalışmalarla çocukların kişisel gelişimlerine katkı sunan AVM, geleceğin kaşifleri olmaya aday teknoloji meraklısı minik konuklarını ağırladı. Alışveriş merkezinin etkinlik alanında düzenlenen Robot ve Kodlama Yazılım Atölyesinde, Şanlıurfalı çocuklar hayal dünyalarında geliştirdikleri robotları tasarlayarak teknolojinin hem keyifli hem de eğitici yanını deneyimleme fırsatı buldular.

Robotları incelediler

Atölye çalışmasına katılan çocuklar, sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme ve farklı düşünebilme gibi yetenekler kazandıran programlama hakkında bilgi sahibi olurken aynı zamanda elektroniğin parçalarını, devre elemanlarını, sensörleri ve motorları da inceleyerek, unutulmaz bir gün yaşadı.

AVM’nin atölye çalışmasına katılan çocuklar, bilişim dünyasında heyecanlı bir yolculuğa çıkarken aileleri de çocuklarının teknoloji ile buluşmalarını cep telefonlarıyla görüntüledi.
Kaynak: İHA