Onur Öymen: Afrin’e de girilmeli, Münbiç’e de!

Eski CHP Milletvekili Onur Öymen, Afrin konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tam tersi düşünüyor: Afrin’e de girilmeli, Münbiç’e de!

Onur Öymen: Afrin’e de girilmeli, Münbiç’e de!
Onur Öymen: Afrin’e de girilmeli, Münbiç’e de!
Afrin konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi düşünmeyen CHP'liler de var...

Habertürk'ten Sevilay Yılman'a konuşan CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Milletvekili Onur Öymen, Afrin'e kesinlikle girilmesi gerektiğini söyledi.

Öymen, “Biz Afrin'e istilaya gitmiyoruz! İşgale gitmiyoruz! Elbette ki TSK oradaki masum sivillerin zarar görmemesi için elinden geleni yapacaktır. Olabildiğince dikkatli davranacaktır, ama eğer amaç gerçekten o bölgeyi kontrol altına almak, Türkiye'nin sınırında bir Kürt koridoru oluşmasının önüne geçmek ise Afrin'e de gireceksiniz, Münbiç'e de!” ifadelerini kullandı.

İşte Sevilay Yılman'ın yazısındaki o bölüm; 

‘AMAÇ BAŞKA TÜRLÜ HASIL OLMAZ'

Afrin merkezine girilmesi hususunda Öymen'in, hâlâ üyesi olduğu CHP'nin Genel Başkanı ile aynı düşünmediğini söyleyeyim. Çok net bu konuda. Aksine girilmemesinin büyük bir handikap olacağını savunuyor. Çünkü onun görüşüne göre 25. gününü dolduran bu operasyonun başarılı bir sonuca varabilmesi için Afrin merkezine girmek bir zaruret.

Tabii oldukça radikal bulduğum bu yanıtı üzerine ben de kendisine Kılıçdaroğlu'nun, “500 bin nüfusa sahip bir kente niye gireceksiniz? Kimin terörist olduğunu nasıl ayıracaksınız?” çıkışını hatırlattım. Onun karşılığında da çok net yanıtlar aldım değerli okurlarım. Eski bir NATO temsilcisi de olan Öymen, bizzat şahit olduğu Bosna Savaşı'ndan bazı örnekler verdikten sonra aynen şu ifadeleri kullandı:

“Evet, orada siviller var. Masum insanlar yaşıyor. Ancak bu bir savaş ve üzülerek söylüyorum sonuçları ağır da olabilir, acılı da olabilir, ama yapacak bir şey yok! Afrin'e girilmeli. Çünkü asıl amaç başka türlü hasıl olmaz.”

PYD/PKK terör örgütleri için bu kentin ana merkez olduğunu ve bu örgütlerin dünya kamuoyunda “duyar kasmaları” için özellikle Afrin kent merkezine bilinçlice konuşlandığını iddia ediyor. Ve ekliyor: “Biz Afrin'e istilaya gitmiyoruz! İşgale gitmiyoruz! Elbette ki TSK oradaki masum sivillerin zarar görmemesi için elinden geleni yapacaktır. Olabildiğince dikkatli davranacaktır, ama eğer amaç gerçekten o bölgeyi kontrol altına almak, Türkiye'nin sınırında bir Kürt koridoru oluşmasının önüne geçmek ise Afrin'e de gireceksiniz, Münbiç'e de!”