ODÜ Antarktika'da

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘İkinci Ulusal Antarktik Bilim Seferi Uğurlama Töreni’ne katıldı.

ODÜ Antarktika'da
Antarktika’da yapılacak bilimsel çalışmaların yol haritası niteliğini taşıyan ve Ordu Üniversitesinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 40 farklı kurumdan 100 civarında katılımcının katkılarıyla hazırlanan ‘Ulusal Kutup Bilim Programı’, yer bilimleri, fiziki bilimler, canlı bilimleri ve sosyal ve beşeri bilimler başlıklarıyla 2018-2022 yıllarını içeren 5 yıllık dönemi kapsıyor.

Antarktika’da yapılacak bilimsel çalışmaların yol haritası belirlendiği toplantıya katılan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, bu çalışmanın Türkiye’nin dünya üzerindeki bilimsel gelişme ve değişmelere uzak kalmadığını gösterdiğini söyledi.



Küreselleşen dünyada politika, ekonomi, bilim gibi toplumsal alanlarda değişimler ve gelişmelerin oldukça hızlı bir şekilde gerçekleştiğine dikkat çeken Yarılgaç, “Üniversitemizin Türk Antarktika Bilim Seferi-II projesinin içinde yer almasını ve uluslararası alanda gerçekleştirilen bir akademik çalışmayla adından söz ettirmesini kurumumuz adına önemli bir adım olarak görmekteyiz. Antarktika projesi, bilim tarihimiz açısında önem arz eden bir projedir. Antarktika projesinde görev alan bütün bilim insanlarına çalışmalarında başarılar diliyor, bu çalışmayı himaye eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA