Nikah Dairelerinde 'Sevgililer Günü' Yoğunluğu

Manisa ve ilçelerinde nikah dairelerinde, "Sevgililer Günü" dolayısıyla yoğunluk yaşandı.

Salihli Belediyesi Evlendirme Dairesine, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde evlenmek için 14 çiftin başvurduğu bildirildi.

Salihli Belediyesi nikah memuru Ebru Gülfidan, 14 Şubat dolayısıyla nikah dairesinde yoğunluk yaşandığını söyledi.

Normal günlerde en fazla 4 çiftin nikah kıydığını ifade eden Gülfidan, "Normal günlerin dışında dairemizde bir yoğunluk oldu. 14 çiftimiz, hayatlarının en önemli günlerinden biri olan nikah töreni için 14 Şubat Sevgililer Günü’nü tercih etti." diye konuştu.

Sevgililer Günü dolayısıyla nikah kıymak için nikah dairesine gelen Betül-Şeref Kurt çifti ise, nikah tarihini daha da anlamlı kılmak istediklerini belirterek, "Nikahımızı özel bir gün olması için 14 Şubat’ta kıydırmak istedik. Evlilik tarihimizin 14 Şubat olması çok özel ve anlamlı." şeklinde konuştu.

- Akhisar'da 9 çift, 14 Şubatta "Evet" dedi

Akhisar Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde dünya evine girmek isteyen 9 çiftin nikahını kıydı. Akhisar Belediye Nikah Salonu'nda 14 Şubat Sevgililer Günü yoğunluğu yaşandı.

Sevgilerini en özel bir günde hatırlamak isteyen çiftler tarafından kutlanan 14 Şubat Sevgililer Günü, aynı yastığa baş koymak isteyen çiftler için de önemli bir evlenme tarihi oldu.

Sevgililer Günü'nde bu yılda Akhisar’da 9 çift dünya evine girdi.

- Yunusemre ilçesinde 14 çift nikah kıydı

Yunusemre ilçesinde nikahlarını anlamlı bir günde kıymak isteyen 14 çift, evlenmek için 14 Şubat Sevgililer Günü'nü seçti.

Yunusemre Belediyesi Evlendirme Dairesinde görevli memurlar da bu özel günde evlenmek isteyen çiftlere sürpriz yaparak birim girişini çiçek ve tüllerle süsledi.

Mutlu bir beraberliğe "evet" demek için Sevgililer Günü'nü seçen İbrahim Altıntop ve Gülay Girişen çifti, neden bu günü seçtiklerini şu sözlerle anlattı:

"14 Şubat sevginin yoğun bir şekilde ifade edildiği bir gün. Nikah tarihimizi özel kılmak adına bugünü seçtik. Heyecanlı ve çok mutluyuz."

Aynı gün nikahlanan Nergiz Turgut ve Tayfun Yalçın ise duygularını şöyle ifade etti:

"Nikahlanmak için bizim için anlamlı bir gün olan 14 Şubat'ı seçtik. Özel günde evlenmek istedik. Çok mutluyuz."

Kaynak: AA