Nijerya'ya 611 Milyon Dolarlık Eğitim Yardımı

Dünya Bankası, Nijerya'da okula gidemeyen çocuklara yardım etmek amacıyla 611 milyon dolarlık yardımı onayladı.

Dünya Bankası, Nijerya'da okula gidemeyen yaklaşık 8,6 milyon çocuğa destek olmak amacıyla 611 milyon dolarlık yardım yapacak.

Dünya Bankası Eğitim Danışmanı Adebayo Solomon, yaptığı açıklamada, Nijerya'da okula gidemeyen çocuklara yardım etmek amacıyla Dünya Bankasının 611 milyon dolarlık yardımı onayladığını bildirdi.

Dünya Bankası tarafından yapılan yardımın, Nijerya Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak "Herkes İçin Daha İyi Eğitim Hizmeti Programı" altında federal yönetim ve eyalet yönetimlerine dağıtılması planlanıyor.

Program kapsamında dağıtılacak yardım ile yeni okulların inşa edilmesi ve okur yazarlığın arttırılması başta olmak üzere temel eğitimin ülke çapında yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Nijerya'da farklı nedenlerden dolayı 8,6 milyon çocuk okula gidemiyor. Nijerya yönetimi tarafından okula gidemeyen çocuklar için farklı alanlarda çalışmalar yürütülürken çocukların okula gidememesinde yoksulluk, ailelerin çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilmesi ve Boko Haram örgütünün saldırıları etkili oluyor.
Kaynak: AA