Mera Yönetim Birlikleri Konulu Eğitim Verildi

Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından mera yönetim birlikleri kurulması ve birlikte üretim projesi konularında bilgilendirme eğitimleri yapıldı.

Mera Yönetim Birlikleri Konulu Eğitim Verildi
Mera alanlarının korunması, tahsis amacına göre en iyi şekilde kullanılmasının sağlanması, geliştirme projelerinde öngörülen hususların yerine getirilmesinde kamu görevlilerine yardımcı olmak ve sorumlularını yerine getirmek amacıyla "Mera Yönetim Birlikleri" konulu eğitim ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi.

Eğitim toplantılarında Mera Yönetim Birliklerinin önemi, kuruluşu, çalışma esas ve usulleri ile görevleri hakkında bilgi alışverişinde bulunularak, ilçede "Mera Yönetim Birlikleri" kurulum işlemleri başlatıldı.

Toplantıda ayrıca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarımsal üretimde verimliliğin artırılması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla, yeter gelirli büyüklüğün altındaki tarımsal işletmelerin, verim ve kalite artışını sağlayacak şekilde bir araya getirerek tek elden yönetilmesi suretiyle işletilmesine yönelik "Birlikte Üretim Projesi"nin uygulanması planladı. İlçe mahallelerinde "Birlikte Üretim Projesi" amacı ve hedefleri hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlenerek üreticiler proje hakkında bilgilendirildi.
Kaynak: İHA