Kent Konut'ta Deprem Tatbikatı Yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ana binada ve çevre birimlerdeki binalarda deprem tatbikatlarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut’ta deprem tahliye ve depremden dolayı çıkan yangın tahliyesi tatbikatı yapıldı.

Kent Konut'ta Deprem Tatbikatı Yapıldı
Tatbikat öncesinde Kent Konut personeline, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından teorik eğitimler verildi.

Sivil savunma uzmanı tarafından Afet Planı Masa Başı Tatbikatında, deprem anında yapılması gerekenler, dikkat edilmesi gereken hususlar, evde alınacak önlemler gibi konulara değinildi. Genel Müdürlük Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren tatbikat eğitimi sonrasında, şirket yetkilileri ve sivil savunma ekiplerinin katılımıyla tatbikat başladı.

Ekipler tarafından hazırlanan deprem tatbikatı senaryosu doğrultusunda tatbikat başlatıldı. Sirenlerin çalmasıyla başlayan tatbikatta, senaryo gereği görevliler elektrik şalterini indirip doğalgaz vanalarını kapattı. Gerçekleşen deprem sonrasında binayı öncelikle şirketin ilk yardım ve sivil savunma ekipleri terk etti. Daha sonra şirketin zemin katından başlamak üzere 3,5 dakikada çalışanlar ve vatandaşlar tahliye edildi. Deprem sonrası çıkabilecek ikincil afet olan yangınlara karşı önlemler alındı. Yaklaşık yarım saat süren tatbikat başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı.
Kaynak: İHA