İran'ın Hoy Valisi Abedi, Van YYÜ'yü Ziyaret Etti

İran İslam Cumhuriyeti'nin Hoy Valisi Mohammed Abedi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesini (YYÜ) ziyaret etti.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ile rektörlükte görüşen Abedi, daha sonra fakülteleri gezerek yapılan çalışmalarla ilgili yetkilerden bilgi aldı.

Rektör Battal, elinin üzerinde İranlı öğrencinin Van'da eğitim gördüğünü söyledi.

Özelikle İran'ın en büyük üniversitesi olan Tahran Üniversitesi'nden protokol yapmak için talep geldiğini anlatan Battal, şöyle konuştu:

"Hoy şehri bizim ilimize sınır. Vali ve beraberindeki heyette bugün üniversitemizi gezdiler. İran İslam Cumhuriyetinin kuruluşunun 39. yılı münasebetiyle buradaki öğrencileri desteklemek, onlarla birlikte olmaya geldiler. Üniversitemizde bilindiği üzere 25 ülkeden öğrenci eğitim görüyor. Bunlardan belli yoğunlukta olan ülke öğrencileri kendi milli günlerini kutluyorlar. Biz de onlara destek veriyoruz."

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin ulusal ve uluslararası düzeyde takip edildiğini anlatan Battal, "Bizim hedefimiz uluslararası düzeyde de bilim ve insanlık alemine katkılar sunmaktır. Bunun için de çok ciddi ve önemli adımlar atmaya devam edeceğiz." dedi.

Daha sonra YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezine geçen Hoy Valisi Abedi, hastaneyi gezerek, servislerdeki hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kaynak: AA