Hobisi Gelir Kapısı Oldu

Bilecik'te yıllarca çatı ustalığından geçimini sağlayan 66 yaşındaki Oğuz, 10 yıl önce sülün ve güvercinle hobi olarak başladığı kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde 70 ırka ulaştı.

Hobisi Gelir Kapısı Oldu
Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, 10 yıl önce hobi amaçlı başladığı kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde 70 ırka ulaşan 66 yaşındaki çatı ustası Mehmet Ali Oğuz, kiraladığı depoda baktığı bu hayvanlarından önemli oranda gelir sağlıyor.

Emekli olduğu çatı ustalığını kendisine gelen talepli iş üzerine halen devam ettiren Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç yaşından bu yana yıllarca geçimini inşaat işlerinden sağladığını söyledi.

Küçüklüğünden bu yana hayvanlara karşı ayrı bir ilgi duyduğunu belirten Oğuz, 10 yıl önce kanatlılara merak sardığını, birkaç güvercin ve sülün aldığını anlattı.

İlçede bir depo kiraladığını ve baktığı kanatlı sayısını yıldan yıla artırdığını dile getiren Oğuz, bugün sultan tavuğu, sülün, İsveç tavuğu, keklik, güvercin, Tavus kuşu gibi yerli ve yabancı 70 ırkta bine yakın kanatlı hayvanın sahibi olduğunu kaydetti.

Hobi amaçlı başladığı kanatlı hayvanlarının, kendisine gelir kapısı olduğunu aktaran Oğuz, şöyle konuştu:

"Benim kanatlı yetiştirdiğimi duyanlar civciv talep etti. Sonra da yumurtadan çıktıkça satmaya başladım. Kızımın desteğiyle yetiştiriyoruz, çoğaltıyoruz, satıyoruz. Çatı ustalığından ayda yaklaşık 2 bin lira kazanırken, kanatlı hayvanlardan daha iyi gelir elde ediyorum. Ben yerimde durmam. Eskişehir, Kars, Ardahan, Yalova, Konya'ya gider gezerim. Buralardan ve internetten gördüğüm kanatlı hayvanları parasına bakmadan satın alırım. Çiftleştirir çoğaltır ülkenin dört bir tarafına satarım. Etrafı her gün temizlerim, yemlerine, sularına, ilaçlarına dikkat ederim. İğnelerini, aşılarını kendim yaparım. Masrafı var ama keyfi anlatılamaz. Gece yarısına kadar başlarındayım."

Kaynak: AA