Harbiye-Antakya Güzergahında Dönüşüm

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Harbiye-Antakya güzergahında bulunan minibüslerin dönüşümü için tören düzenlendi.

Harbiye-Antakya Güzergahında Dönüşüm
Törende Harbiye-Antakya hattında çalışacak ve yeni teknolojiye uygun 46 otobüsün teslimat töreninde kurban kesildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türkiye’nin dört bir tarafında büyükşehirler tarafından dönüşüm yapıldığını söyledi.

Trafik konusunda İstanbul Teknik Üniversitesi ile çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Savaş, "Biz bütün büyükşehirleri inceledik. Kim nasıl yapmış, bu işten tecrübeli, en çok tecrübe kazanmış isimleri İstanbul Teknik Üniversitesi ile iki buçuk yıldır çalışma içerisindeyiz. Ve bunlarında dışarıdan profesyonel ve Türkiye’deki en iyi trafiği bilen, trafikteki bu sirkülasyonu bilen bir danışmanı var. Onlarla bizim ulaşım koordinasyon merkezimiz ve ulaşım daire başkanımız iki buçuk yıldır çalışmakta. Ve biz bu çalışma sonucunda Hatay’da bütün ilçelerimizde hemen hemen özellikle de dağın o tarafında da bu tarafında birbiri ile kesişen güzergahlarda minibüsçü esnafımızın birbiri ile sorunu var. Hem kesişme noktasında, hem güzergah noktasında hemde yolcu alıp verme, yolcu taşıma noktasında sıkıntısı var. Gittikçe dünya değişiyor, gelişiyor. Gelişirken de güvenlik ve konfor ön plana çıkıyor. Biz bütün bunlara çalıştık dersimize. Tabi ki her biri zor bir güzergah. Dönüşümünde kendi içine özel şartları var. Bu özel şartları ortaya koyduğumuz zaman esnafının da zaman zaman zorlanıyor ve kafasına yatmayan kurallar da oluyor. Ben sizi burada haksız görmüyorum. Ama şu da var ki biz bu dönüşümü Hatay halkı için yapmak zorundayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yeni teslim alınan otobüsün şoför koltuğuna binerek gazetecilere poz verdi.
Kaynak: İHA