Grafen yemeye hazır olun!

Yenilebilir grafen, RFID etiketlerini gıdalar üzerinde uygulanabilir hale getiriyor. Yenilebilir grafen ile gıdanın tüm geçmişine kolaylıkla ulaşılabilecek.

Grafen yemeye hazır olun!
Grafen yemeye hazır olun!
Yenilebilir grafen ile gıdalar kontrol altında

Son derece ince ve güçlü yapıda olan, mükemmel ısı ve elektrik iletkenliğine sahip grafen, artık yemeklerimizde de yer alabilir. Rice Üniversitesi'nden araştırmacılar, RFID etiketlerinin ekmek ve patates gibi gıdalara entegre edilmesini mümkün hale getiren bir grafen yöntemi geliştirdi. Lazerle İndüklenen Grafen (LIG) adı verilen yeni bir materyal, pul pul ve köpüklü bir forma sahip.

Öncelikle hedef yüzey amorf karbona dönüşüyor. Lazerin daha sonraki geçişlerinde ise kızılötesi ışığın seçici olarak emilmesi amorf karbonu LIG'ye çevirir.

Grafen yemeye hazır olun!

Araştırmacılar, antibaktiriyel olan bu çalışmanın gıdalara uygulanabildiğini belirtiyor. Oyuklu bu yapı, RFID etiketleri ve sensörlerin gıdalara doğrudan gömülmesini sağlar. Böylelikle gıdanın geçmişine çok basit bir işlemle ulaşılabilir. Ayrıca mikroorganizma ve kirleticiler hakkında da uyarı alınabilir.