Genç Çiftçi Projesi İle Hayaline Kavuştu

Erzurum’da düzenli bir işi olmayan, çiftçilik yapan ailesine yardım ederek geçimlerini sağlamaya çalışan Demet Çimen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe olarak aldığı koyunlarla iş sahibi oldu.

Genç Çiftçi Projesi İle Hayaline Kavuştu
Aziziye ilçesine bağlı Atlıkonak Mahallesinde yaşayan 25 yaşındaki Demet Çimen, hayvancılık yapabilmek için bakanlığın açtığı projeye başvurdu. Başvurusu kabul edilen Çimen, hibe olarak et verimiyle dikkat çeken 40 adet cins koyun aldı.

Projenin sadece genç işsizler için değil hayvancılığın geleceği için de çok önemli olduğunu dile getiren Demet Çimen, "Devletimiz bu destekle beni iş sahibi yaptı. Hükümetimizden Allah razı olsun. Çobanlık zaten peygamber mesleği. Koyunlarıma gözüm gibi bakıyorum. Köyünde hayvancılık yapmak isteyen gençlere bu projeye başvurmalarını tavsiye ediyorum." dedi.

Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, Şube Müdürü Nihat Yazar, Erzurum İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Emrullah Akpunar, Aziziye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Koç ve teknik personeller ile birlikte geçen yıl genç çiftçi projesinden yararlanarak koyunculuk yapmaya başlayan Demet Çimen’i ziyaret etti.

Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar ve beraberindekiler proje kapsamında genç çiftçiye verilen küçükbaş hayvanların bulunduğu işletmede incelemelerde bulunarak sahip olduğu koyunların mevcut durumları hakkında bilgiler aldı.

Demet Çimen’e koyunculukla ilgili teknik bilgilerde aktaran Akar, ağıl koşullarının ve hayvan beslemenin önemine dikkat çekerek genç çiftçinin işletmesindeki bazı küçük eksikliklerini de gidereceğini bu konuda ilçe müdürlüğü tarafından sürekli teknik destek verilmeye devam edileceğini belirtti.

Demet Çimen ise, "Çevremden duyarak Genç Çiftçi Projesine başvurdum. Koyunculuk yapmaya başladım. Proje kapsamında 40 adet koyun aldım, 24 adet koyunum doğum yaptı, 24 tane kuzum var, doğumlar devam ediyor. Şu anda çok mutluyum. Bu işi devam ettirip daha da geliştirmek istiyorum. Bu iş sayesinde evimizde huzur ve mutluluk var. Bu sayede köyümüzde kalabilmemizi de sağlayan devletimizden ve devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. Müdürümün de verdiği bilgilerle inşallah daha iyi şeyler yapacağım. Bilmediğim şeyler çok. Öğrenmek istediğim şeyler vardı. Bunları da öğrendim, öğrenmeye devam ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA