Erzincan'da Ağaçlar Çiçek Açtı

Erzincan’da Şubat ayı olmasına rağmen çiçek açan meyve ağaçları vatandaşları şaşırttı.

Erzincan'da Ağaçlar Çiçek Açtı
Erzincan merkezde bahardan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği Erzincan’da bazı meyve ağaçları çiçek açtı. Abdullah Erdoğan isimli vatandaşın iş yerinin önünde çiçek açan ağaç, Erzincanlı vatandaşların ilgi odağı oldu.

Abdullah Erdoğan, görüntünün hoş olduğunu ancak her mevsimin kendi zamanında güzel olduğunu söyledi.

Erdoğan "Üç dört gündür bu ağacımız bu şekilde. Müessesemizde dikkat çekiyor, arkadaşların dikkatini çekmiş bu durum geldiler baktılar. Hava sıcaklıkları nedeniyle çiçekler açtı. Bu sene kış olmadı. Bizler dilerdik ki çiçekler mevsiminde açsın, kar zamanında yağsın. Ama bizim ağaç erken açtı. Bu nedenle ilgi alanı oldu. Erzincan’da bu sene kış olmadı kar yağmadı, havalar sıcak olunca da ağacımız çiçek açtı" dedi.

Sevda isimli işyeri çalışanı ise, çiçek açan ağacın vatandaşlar tarafından oldukça beğenildiğini ve görenlerin fotoğraf çektirdiğini söyleyerek, "Şu an mevsiminden önce açan bir çiçeğimiz var bahçemizde. Çok ilgi odağı oluyor, gelen müşterilerimiz sürekli resim çekilmek istiyor çünkü Mart ayına yaklaşıyoruz. Burası doğu bölgesi biraz kar kış oluyor ama şu an kar kışı göremiyoruz, bahar havası var. Çok güzel bir görüntü herkesi görmeye bekliyoruz" ifadelerini kaydetti.

Başka bir vatandaş ise duruma Erzincanlılar olarak alışık olmadıklarını dile getirerek, "27 senedir burada yaşıyorum. Biz alışkın değiliz kış aylarında ağaçların çiçek açmasına. Hoş görüntü ama doğal iklim şartlarının etkilenmesinden dolayı pek de memnun değiliz açıkçası. Biz tarım ile de uğraşıyoruz. Bu ağaçlar iki gün sonra üşüdüğü zaman tarımımız zarar görecektir. Yine de hayırlısı olsun. Görüntü güzel ama tarımımız ne kadar etkilenir onu bilemiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA