Başkan Tutal'dan Engelli Ailelerine Ziyaret

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, her hafta farklı bir mahallede ikamet eden engelli bireyleri ve ailelerini ziyaret etmeye devam ediyor.

Başkan Tutal'dan Engelli Ailelerine Ziyaret
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bu hafta Hacıseyitali Mahallesinde bulunan Ört ve Sekizli ailelerinin çocukları Merve Sekizli ve Ali Ört’ü evlerinde ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet etti. 4 kardeşi olan ve kardeşlerinin kitap okumasının kendisinde merak uyandıran 25 yaşındaki doğuştan zihinsel engelli Merve Sekizli, Başkan Tutal’ın “Ben sana kitap göndereyim mi?”sorusu karşısında, “Sen gönderirsen okurum” cevabını verdi. Eğitim camiasından gelen ve uzun yıllar öğretmenliğin yanı sıra idarecilik görevlerinde bulunan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, cep telefonundan açtığı sayfadan Merve’ye gördüğü yazıları okumasını istedi. 25 yaşındaki zihinsel engelli Merve Sekizli, "Ben bunları büyük olunca bazılarını okuyabiliyorum. Sen bana kitap gönderirsen okurum. Tamam, sen gönder ben okuyayım. Ben çayda demliyorum. Anneme yardım ediyorum "dedi.

Başkan Tutal, daha sonra Ali Ört’ün (20) evine konuk oldu. Ali Ört’le bir süre sohbet eden Başkan Tutal, Ört’e bir istediği olduğu zaman kendisini arayabileceğini kaydetti.

Kaynak: İHA