Bakan Özhaseki 'Şehir 2023' Projesini Değerlendirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şehir 2023" Projesi kapsamında Kayseri'de hayata geçirilecek konut ve yaşam alanı projesini değerlendirdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bakanlıkta düzenlenen toplantıda Bakan Özhaseki'nin, "Şehir 2023" Projesi kapsamında Erkilet’te hayata geçirilmesi hedeflenen konut ve yaşam alanı projesinin ayrıntılarını değerlendirdiği belirtildi.

Projenin değerlendirme toplantısında konut, iş yeri, alışveriş alanları, sokak ve caddelerin genel yapısı, alt yapı sistemleri ve kent mobilyaları gibi pek çok konunun detaylı olarak ele alındığı aktarıldı.

Bakan Özhaseki, toplantıda yaptığı konuşmada, "Şehir 2023" Projesi kapsamında tasarlanan "Kadim Şehirler Projesi Kayseri Erkilet" çalışmasının gelecek dönemde atılacak adımlar için önemli bir örnek olacağını anlatarak, şunları kaydetti:

"Selçuklu'nun, Osmanlı'nın günümüzde eserlerini ve izlerini görebildiğimiz bir medeniyet yaklaşımı var. Ancak biz geride kalan, neredeyse 100 yıldır bu konuda bocalıyoruz. İmkanlarımız var, birçok konuda şehirlerimize yansıtabileceğimiz birikimimiz var. Çevremize baktığımızda her yerde kibrit kutusu gibi yan yana dizilmiş, birbirinin aynısı olan çok katlı yapılar görüyoruz. Hiçbir sosyal donatısı düşünülmeden yapılan bu yapıları pek çok yerde görebiliyoruz. Erkilet'te hayata geçireceğimiz proje, kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılacağı yerlerde de örnek olarak gösterebileceğimiz bir imkan sağlar."

Toplantıya, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bakanlık yetkilileri ve Gazi Üniversitesi’nden akademisyenler katıldı.

Kaynak: AA