Antalya'da Hobi Bahçelerine Büyük İlgi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan emeklilere özel hobi bahçeleri, yoğun ilgi görüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Konyaaltı ilçesi Bahtılı mevkinde bulunan alanda 348 hobi evi inşa edilerek emeklilere teslim edildi.

4,5 metrekare kapalı alanı ve 13,5 metrekarelik açık verandası bulunan hobi evi ile toplam 63 metrekare ekilebilir alana sahip bağımsız bahçelerde vatandaşlar, meyve, sebze, mevsimlik çiçek gibi her türlü tarımsal üretim yapabiliyor.

Antalya Hobi Bahçesi alanında, çocuklar için oyun alanları, yarı olimpik yüzme havuzu, mescit, kafeterya, revir, yürüyüş parkuru, halı saha, rekreasyon alanları ve 96 araçlık otopark da yer alıyor.

Kent yaşamının yorucu temposundan uzaklaşıp hobi bahçesine keyifli bir mola vermek için gelen emekli Ayten Özgenç, şunları söyledi;

"Hobi bahçesi açılacağını Büyükşehir Belediyesinin internet sayfasından takip ettim, oradan gördüm. İlk müracaat edenlerdeniz sanırım. Sonra bizi aradılar. Geldik, bahçemizi teslim aldık. Şu an bahçemize karnabahar, brokoli ektik. Daha önce toprakla vakit geçirmek için hiç vaktimiz olmuyordu. Saksıdaki çiçeği ne kadar görebilirsek toprakla ilişkimiz o kadardı. Burası terapi gibi oldu bizim için. İlk defa karnabaharın o küçücük halini gördüm. Gördüğüm zamanki mutluluğumu size anlatamam."

Emekli psikolog Ali Osman Göçmen de 2 aydır hobi bahçesinde toprakla haşır neşir olduklarını belirterek, "Gelinim de ziraat mühendisi, o uzman ben de meraklıyım. İkimiz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Emekli olduktan sonra böyle bir hobi bahçesi arıyordum. Gazetede bir haber gördüm. Hemen Büyükşehir’e gittim. Proje tamamlanınca da bahçemize geldik. Haftada üç gün gelip stres atıyorum." dedi.

Kaynak: AA