Altınözü İlçesinde Z-Kütüphane Açılışı

Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Karbeyaz İlkokulunda oluşturulan zenginleştirilmiş kütüphane (z-kütüphane), törenle açıldı.

Karbeyaz İlkokulunda, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilerin kitapla buluşmaları ve teknolojik imkanlardan yararlanarak bilgiye erişimlerini sağlamak amacıyla oluşturulan z-kütüphanenin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, törende yaptığı konuşmada, kütüphanenin ilçenin eğitim ve öğretim hayatına hayırlı olmasını temenni etti.

Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve bu tür projelerin, gençlerin geleceğe daha iyi hazırlanması açısından önem taşıdığını ifade eden Uygur, şunları söyledi:

"Bugün her ilimizde artık üniversitelerimiz bulunmaktadır. Bu bizim için bir övünç kaynağıdır. Araştırma ve bilgiye ulaşmada kısıtlı konumda bulunan gençlerimizin daha iyi bir gelecek sunmak ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan z-kütüphanede gençlerimizin ihtiyaç duyduğu imkanlar karşılanmış olacak. Kütüphaneler ile çocuklarımızın geleceğe güvenle bakan, eğitim ve öğretimlerinde daha başarılı ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanacaktır."

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı da kütüphanenin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Kaynak: AA