AK Parti Milletvekili Kaya'nın CHP'ye Yönelik Eleştirisi

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Zeytin Dalı Harekatında terör örgütü YPG/PKK, DEAŞ'e karşı mücadele verilirken, ana muhalefetin yaklaşımlarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak amacıyla başlattığı operasyonun uluslararası hukuka göre tamamen meşru bir operasyon olduğunu belirtti.

Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden terör oluşumlarının yok edileceğinin altını çizen Kaya, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak zorundayız. Afrin'den atılan roketler ortada, bölgeden topraklarımıza sızan teröristlerin hain eylemlerini biliyoruz. Bölgedeki terör varlığını sona erdireceğiz. Kahraman Mehmetçiğimiz, şanlı ordumuz destansı bir harekat gerçekleştiriyor. Milletimiz bu konuda tam bir kenetlenme halinde, birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerinden birini gösteriyoruz.

Ama bakıyoruz, ana muhalefet hezeyan içerisinde. Bu kritik süreçte böyle bir ana muhalefete sahip olmamız büyük şanssızlık. Ana muhalefet yoldan çıkmıştır."

Kaya, CHP'nin Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yaklaşımının ilk günden beri milli ve yerli olmadığını aktararak şunları kaydetti:

"Genel Başkanları PYD'ye terör örgütü diyemiyordu, buna bir de şimdi İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke eklendi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti düşmanlarının ağzıyla konuşan CHP'li Böke, PYD'ye terör örgütü diyemeyeceğini belirtiyor.

İzmir Eski Milletvekili olan PM Üyesi Erdal Aksünger, terör örgütü PYD için meşru bir parti olduğu yönünde açıklama yapıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu terörist cenazesinde boy gösterip gözyaşı döküyorlar. Bunlar tesadüf değil, hepsi bir politikanın neticesi, bunlar CHP'nin izlediği yolun ne olduğunu bize anlatmaya yetiyor."

Kaya ayrıca, CHP'nin politikalarıyla, Türkiye düşmanlarını ve terör örgütlerini sevindirdiğini ve bu anlayışını kınadığını belirtti.

Kaynak: AA