Adana Valisi Demirtaş'tan Şehit Annesi Tura'ya Ziyaret

Demirtaş: 'Özel halk otobüslerine, şehit yakınlarının ücretsiz ulaşımlarının sağlanması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından otobüs başına aylık 750 lira ödendi. 2017 yılında Adana genelindeki özel halk otobüslerine ödenen toplam tutar 4 milyon 149 bin lira'

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kentte özel halk otobüsü şoförünün hakaret ettiği öne sürülen şehit annesi Zübeyde Tura'yı evinde ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, Bingöl'de 1993'te vatani görevini yaparken PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Mehmet Tura'nın annesi Zübeyde Tura ve eşi Ahmet Tura'yı, merkez Sarıçam ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret etti.

Demirtaş, yaptığı konuşmada, vatan, millet, bayrak ve ülkenin bekası için canlarını veren tüm şehitleri rahmet ve şükranla andıklarını belirterek, şehit ailelerine yönelik art niyetli davranış ve yaklaşımların asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

Halk otobüsü sürücüsünün, şehit annesi Zübeyde Tura’ya yaptığı saygısızlıktan büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Vali Demirtaş, sürücüye adli mercilerce hak ettiği cezanın mutlaka verileceğini, şehit ve gazi ailelerinin daima yanlarında olacaklarını kaydetti.

Şehit yakınlarının ücretsiz ulaşım hakkı olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Özel halk otobüslerine, şehit yakınlarının ücretsiz ulaşımlarının sağlanması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından otobüs başına aylık 750 lira ödendi. 2017 yılında Adana genelindeki özel halk otobüslerine ödenen toplam tutar 4 milyon 149 bin lira." ifadelerini kullandı.

Şehit annesi Tura da Demirtaş’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Şehitlerin bu ülke ve millet için can verdiğinin unutulmaması gerektiğine dikkati çeken Tura, bir daha bu tür olayların asla yaşanmamasını istedi.

Adana'da elindeki kartı göstererek aracına binen ve şehit annesi olduğunu belirten yolcudan 2,5 liralık ücreti isteyen özel halk otobüsü şoförü hakkında olayın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından inceleme başlatılmış, devlete yönelik aşağılayıcı ve hakaret içeren ifadeler kullandığı öne sürülen şoför gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Kaynak: AA