Adana'daki FETÖ/PDY Davası

Haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan eski emniyet mensubu 11'i tutuklu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen eski emniyet mensubu 3'ü firari, 11'i tutuklu 20 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Sedat Yorgancı, Hüseyin Tan, Ramazan Soysal, Mustafa Yazgan ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Sanıklar Ahmet Begeç, Bahri Yiğitoğlu, Nuri İnce, Ömer Faruk Oğuz, Sedat Sürme, Şahin Tıraşoğlu ve Türker Ünüvar ise duruşmaya tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı.

Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamı, firari Ergün Ülgür, Haluk Arısoy ve Volkan Hüseyin Erdoğan'ın yakalama emirlerinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaasını verdi.

Tutuksuz sanık Mehmet B. savunmasında FETÖ/PDY'nin mesleğini ve sosyal çevresini elinden aldığını belirtti.

Örgütün asıl amacının ne olduğunu bilmediğini ifade eden sanık, "Cezaevinde kaldığım süre zarfında itirafçı olmak isteyen insanlara psikolojik baskı uygulanıyor. İnsanlar rüyalarla etki altına alınmaya çalışılıyor." dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Soysal'ın mevcut halinin devamına, diğerlerinin ise tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar vererek, duruşmayı 7 Mayıs'a erteledi.
Kaynak: AA