'28 Şubat Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin' Talebi

Diyarbakır ve Batman'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, düzenledikleri basın açıklamalarıyla 28 Şubat siyasi yargı kararlarının iptal edilmesi talebinde bulundu.

'28 Şubat Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin' Talebi
Diyarbakır ve Batman'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 28 Şubat siyasi yargı kararlarının iptal edilmesi talebinde bulundu.

Merkez Bağlar ilçesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen aralarında Mazlum-Der, Mustazaflar Cemiyeti, Memur-Sen ve Özgür-Der'in de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları üyeleri ile yakınları cezaevinde bulunan aileler, "28 Şubat Son Olsun", "Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin" yazılı pankart ve döviz taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Mehmet Turan, sürecin üzerinden yıllar geçse de mağduriyetlerin tam giderilemediğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Hesap sorulmadığı için 12 Eylül, 28 Şubat'ı, 28 Şubat da 15 Temmuz'u doğurdu. Darbelerden hesap sormak, bir taraftan darbelerin bütün aktörlerinin hak ettikleri cezalara muhatap olması diğer taraftan da darbelerin mağdur ettiği mazlumların üzerindeki zulmün ortadan kaldırılması ile mümkün olabilecektir."

Turan, 28 Şubat tutsaklarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını beklediklerini dile getirerek, "Bu süreçte öğrenci ve memur olup, mağdur edilen birçok insan hala görevlerine dönememektedir. Bu konuda var olan yasal engellerin tamamen kaldırılmasını ve bu insanların koşulsuz olarak görevlerine iadelerinin sağlanmasını talep ediyoruz." dedi.

- Batman

Batman'da Mazlum-Der ve Mustazaflar Cemiyeti üyeleri M Tipi Kapalı Cezaevi önündeki Özgürlük Parkı’nda bir araya geldi.

Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, grup adına yaptığı basın açıklamasında, aradan geçen sürece rağmen 28 Şubat'ın neden olduğu mağduriyetlerin tam anlamıyla giderilmediğini belirtti.

Aydın, bu nedenle basın açıklamasını cezaevi önünde yaptıklarına işaret ederek, şunları söyledi:

"28 Şubat tutsakları 20 yılı aşkın süredir içeride olup, bu kişilerin anne, baba, eş ve çocukları ise halen cezaevi yollarında mağdur edilmektedir. Darbe hukukunun kararlarıyla içeride tutulan bu insanların ve ailelerinin hak talebinin gereğini yerine getirmek herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir."

28 Şubat ve FETÖ Mağdurları İnsiyatifi sözcüsü Hüseyin Olam da 28 Şubat ve FETÖ mağdurlarının dosyalarının açılarak, yeniden yargılanmaları talebinde bulundu.

Eşi cezaevinde bulunan Hatice Ezer ve oğlu hapiste olan Revşe Özer de mağduriyetlerin sona ermesini beklediklerini belirtti.

Açıklamaya HÜDA PAR üyeleri de katıldı.
Kaynak: AA