Trabzon'da Asayiş

Düzenlenen operasyonlarda silah, uyuşturucu, gümrük kaçağı sigara ve içki ele geçirildi.

Trabzon'da düzenlenen operasyonlarda silah, uyuşturucu, gümrük kaçağı sigara ve içki ele geçirildi.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 4-11 Şubat tarihlerinde İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk sahasında gerçekleştirilen çalışmalarda, 16 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 256 mermi, 1 av tüfeği, 1 delici ve kesici alet, 4 kurusıkı tabanca, 3 kilo 358 gram esrar, eroin, kokain, afyon ve metamfetamin, 68 uyuşturucu hap, 88 kenevir tohumu, 37 litre içki ile bin 6 paket sigara ele geçirildiği ifade edildi.

Yabancı uyruklu 53 kişi hakkında fuhuş ve diğer suçlardan sınır dışı işlemi başlatıldığı vurgulanan açıklamada, işletmeye uygun olmayan 20 otel-apart hakkında yasal işlem yapıldığı kaydedildi.

Değişik suçlardan arama kaydı olan 78 kişinin yakalandığı, 5326 sayılı Kabahatler Kanununa muhalefet suçundan 37 kişi hakkında işlem yapıldığı, hırsızlık, cinsel taciz, uyuşturucu, kasten yaralama ve mala zarar verme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet başta olmak üzere, 43 olaya karıştığı belirlenen 63 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Öte yandan, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan aramalarda, 1 tabanca şarjörü, 1 tabanca namlusu, 1 tabanca yayı ve mili, 2 tabanca iğnesi, istihbari faaliyet sonucunda 1 kişinin üst aramasında ise 8,61 gram kubar esrar ele geçirildiği belirtildi.

-283 litre gümrük kaçağı içki ve 5 bin 745 paket sigara ele geçirildi

Yol arama ve kontrol faaliyetinde 283 litre gümrük kaçağı içki ve 5 bin 745 paket sigara ele geçirildiği, ayrıca yabancı uyruklu 20 kişiye ise Kaçakçılık Kanununa muhalefet suçundan işlem yapıldığı ifade edildi.

Değişik suçlardan aranan 9 kişinin yakalandığı ve bunlardan 1'inin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı vurgulanan açıklamada, yol kontrol ve arama faaliyetinde Mobil Plaka Tanıma Sisteminden 3 hacizli aracın yakalanarak yediemin otoparkına teslim edildiği aktarıldı.

Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevine ziyarete gelen ve arama kaydı olan 2 kişinin yakalandığı, kasten yaralama, hakkı olmayan yere tecavüz ve tehdit olayları başta olmak üzere meydana gelen 40 olayla ilgili 24 şüphelinin yakalandığı bildirilen açıklamada, okul güvenliği kapsamında 236 servis aracı, 112 okul ile çevresindeki 13 metruk bina ve 7 internet kafenin kontrol edildiği, 4 servis aracına toplam 432 lira para cezası uygulandığı ifade edildi.

Terörle mücadele harekatı kapsamında ise aynı dönem içerisinde Maçka ve Tonya bölgesinde 2 küçük çaplı operasyon icra edildiği vurgulanan açıklamada, operasyonlarda 4 JÖH Timi, 3 Jandarma Asayiş Komando Timi ve 5 taktik tekerlekli zırhlı araç (kobra) görev aldığı belirtildi.

Kaynak: AA