Saruhanlı Esnafından Suriye Sınırında Mehmetçik'e Destek

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde faaliyet gösteren esnaf, Zeytin Dalı Harekatına katılan Mehmetçik’e destek olmak amacıyla ellerinde Türk bayraklarıyla Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısına gitti. İlk olarak Cilvegözü Sınır Kapısına giden esnaf, daha sonra sınır ilçeleri olan Kırıkhan ve Hassa’ya da ziyarette bulunarak, top sesleri altında Mehmetçik için dua etti.

Saruhanlı Esnafından Suriye Sınırında Mehmetçik'e Destek
Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak, bölge halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ mensuplarına yönelik yürüttüğü ‘Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere destek olmak için Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısına gitti. Saruhanlı’dan 2 otobüsle yaklaşık 80 esnaf, sınırın sıfır noktasında ellerinde Türk bayrakları ile askere desteğini yerinde gösterdi. Cilvegözü Sınır Kapısı önünde büyük bir Türk bayrağı açan Saruhanlı esnafına orada bulunan bölge halkı da katıldı.

Sınır kapısı önünde basın açıklaması yapan Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez, "Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle ve güneyiyle bütün olarak ecdadımızın, atalarımızın, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ve silah arkadaşlarının bizlere emaneti olan aziz vatanımızın şehzadeler şehri Manisa’nın Saruhanlı ilçesi esnafı olarak askerimize, polisimize, ordumuza destek olmak için buraya gelmiş bulunuyoruz. Allah tüm askerlerimizin, ordumuzun ve devletimizin yar ve yardımcısı olsun. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Başkan Kenez’in açıklama yapmasının hemen ardından bölgede top atışlarının başlamasıyla Saruhanlı esnafı çatışmaların canlı şahidi haline geldi.

Yapılan top atışlarının ardından Türkiye tarafında da toz bulutları oluşurken, Saruhanlı esnafı da tekbir getirerek, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı attılar.

Öte yandan, Cilvegözü Sınır Kapısında, Suriye’deki savaştan kaçarak hayatlarını kurtarmak için Türkiye’ye sığınmak isteyen yüzlerce Suriyelinin olduğu gözlendi.
Kaynak: İHA