ÖYK, Manyas HES'in İşletme Hakkı Devrini Onayladı

Özelleştirme Yüksek Kurulunca (ÖYK), Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Manyas Hidroelektrik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların işletme hakkının devredilmesi onaylandı.

ÖYK kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Kurul, EÜAŞ'a ait Manyas Hidroelektrik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların işletme hakkının 64 milyon 300 bin lira bedelle ihalede en yüksek teklifi veren Samsun Makina Sanayi AŞ-Aria Teknoloji Yatırımlar AŞ Ortak Girişim Grubu'na verilmesini kararlaştırdı.

- Diğer kararlar

Kurul, Türkiye Şeker Fabrikaları adına kayıtlı Kahramanmaraş'taki Elbistan Şeker Fabrikası'na ait parsellerle Maliye Hazinesi mülkiyetindeki İzmir-Urla'daki 22 bin 987 metrekarelik parsel ve Ankara-Çankaya'daki 8 bin 287 metrekarelik parsele dair imar planı değişikliklerini onayladı.

Sümer Holding AŞ ile birleştirilerek tüzel kişiliği sona erdirilen TTA Gayrimenkul AŞ adına kayıtlı Gaziantep-Şehitkamil'deki 9 bin 308,71 metrekarelik taşınmazın, özelleştirme ihalesinde 29 milyon 275 bin bedelle en yüksek teklifi veren Sapanlı İnşaat Petrol Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'ye satışı Kurulca kararlaştırıldı.

Kaynak: AA