Mersin'de Yaralı Bulunan Şahin Tedavi Altına Alındı

İçel'in Erdemli ilçesinde yol inşaatında çalışan işçiler tarafından bahçede bulunan yaralı kızıl şahin, tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kızkalesi Mahallesi Mintan Deresi civarındaki D-400 karayolu inşaatında çalışan Emel Akgül Yıldız, bölgede yaralı bir kızıl şahin buldu.

Yıldız'ın haber vermesi üzerine bölgeye giden Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şube Şefliği ekipleri tarafından bulunduğu yerden alınan kızıl şahin, tedavi altına alındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şube Şefi Mevlüt Çetin, yaptığı açıklamada, ilk incelemede kuşun sol kanadında darbeler sonucu kırılmalar tespit edildiğini söyledi.

Yaralı şahini bulan işçilere teşekkür eden Çetin, "Yaralı kızıl şahin Tarsus Hayvanat Bahçesine götürülerek tedavisi yapılacak, tedavisinin ardından da doğal yaşamına geri bırakılacak. Nesli tükenmekte olan yırtıcı kuşlar avlanılmamalı ve yaralı olarak bulunması halinde mutlaka bize haber verilmeli." dedi.

Yıldız da kuşun uçamadığını fark edince yetkililere haber verdiğini belirterek, "Kuşun çektiği acıyı gördük ve o acıyı kendimiz de hissettik. Yaralı kuşun bakımının yapılacak olmasından dolayı çok mutluyum." dedi.

Kaynak: AA