Malatya'da '4. Ulusal Resim Yarışması'

Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yarışmanın konusu 'teknoloji bağımlılığı' olarak belirlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik 4. Ulusal Resim Yarışması düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelindeki tüm ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımına açık olan ulusal resim yarışmasının bu yılki konusu "teknoloji bağımlılığı" olarak belirlendi. "Bağımlı Olma Özgür Ol" sloganıyla gerçekleştirilecek yarışma, eser kabul etmeye başladı.

Yarışmayla, bilgisayar, internet, tablet, telefon, sanal oyunlarla harcanan vaktin giderek arttığı konusunda farkındalık oluşturulmak istendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Teknoloji bağımlılığı ile kişilerde psikolojik ve fizyolojik rahatsızlıkların ortaya çıktığına dikkat çekmek, teknolojinin kişiler arası samimi iletişimi ne ölçüde yok ettiğini anlamak, teknolojinin, sorumlulukların yerine getirilmesine engel olduğunun farkına varılması ve öğrencilerin resim sanatına olan ilgilerini arttırmak amaçlanıyor. Yarışma kapsamında, teknolojinin amaçları doğrultusunda kullanımının fayda sağladığı fakat aşırıya kaçmanın toplumda bozulmalara neden olduğu, bağımlılığın kişilerde ve toplumda açtığı yaraları anlatan resimlerin, özgün çalışmaların yapılması bekleniyor."

Son başvuru tarihi 20 Nisan olan yarışmayla ilgili detaylara ve başvuru formuna Malatya Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesi "www.malatya.bel.tr"den ulaşılabilecek.

Yarışmada ortaokul kategorisinde birinciye bin 500, ikinciye bin, üçüncüye 500 lira ödül verilecek. Lise kategorisinde ise birinci 2 bin, ikinci bin 500, üçüncü ise bin lira parayla ödüllendirilecek. Ayrıca her iki kategoride 3'er kişiye 250'şer lira mansiyon ödülü verilecek.
Kaynak: AA