Kayseri'deki Kütüphanelere Yoğun İlgi

Kentte faaliyet gösteren 3 kütüphaneden bir yılda 1 milyon 300 bin kişi yararlandı.

Kayseri'de hizmet veren 3 kütüphaneden bir yılda 1 milyon 300 bin kitap sever faydalandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Kütüphaneler Şehri Kayseri", "Okuyan ve Okutan Şehir" hedefleri doğrultusunda yapılan yatırımlardan olan kütüphanelerin, Kayserililer'den büyük ilgi ve takdir görmeye devam ettiği bildirildi.

800 kişilik Merkez Kütüphanesinin modern ve ferah üniteleriyle kütüphaneye olan ilgiyi artıran Büyükşehir Belediyesi, daha sonra Belsin Kütüphanesi’nin kapasitesini 300’e çıkardı ve daha modern bir hale getirerek Sezai Karakoç Kütüphanesi olarak hizmete sundu. Gevher Nesibe Kütüphanesi’ni de aynı anlayışla modernleştiren ve kapasitesini 200 kişilik hale getiren Büyükşehir Belediyesi, kütüphanelerin üye sayısını binli rakamlardan 50 binin üstüne çıkardı. Kütüphanelerden yararlananların sayısı ise Kayseri nüfusuna yaklaştı.

2017 yılında Merkez Kütüphane'den 956, Gevher Nesibe Kütüphanesi'nden 125, Sezai Karakoç Kütüphanesi'nden ise 186 bin kişinin yaralandığını belirtildi.

Bir yılda kütüphanelerden yararlananların sayısının yaklaşık 1 milyon 300 bine ulaştığını kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesinin Kiçikapı'daki kilisenin 24 saat açık kütüphaneye dönüştürülmesi, Talas'a büyük ölçekli 7 gün 24 saat açık olan kütüphane yapılması ve diğer ilçelere kütüphane yapılması gibi projelerin de devam ettiği bildirildi.
Kaynak: AA