Karamürsel Protokolünden Kore Gazisine Ziyaret

Karamürsel ilçe protokolü, Kore gazisi Mehmet Zekai Alkır’ı evinde ziyaret etti.

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Okan Tekin, İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Asım Yağcı, Kore gazisi Mehmet Zekai (85) ve eşi Nebiye Alkır'a (84) ziyarette bulundu.

Rahatsızlığı nedeniyle yatalak olan eşiyle yaşamını sürdüren gazi Alkır, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, anlattığı Kore Savaşı anılarıyla ziyaretçileri duygulandırdı.

Alkır, 60 yıldır evli olduklarını, 2 çocuk ve 3 torun sahibi olduklarını söyledi.

Kaymakam Narinoğlu, kendilerini kabul eden Mehmet Zekai Alkır ve ailesine teşekkür ederek, "Şehit ve gazilerimiz sayesinde bu vatan topraklarında rahatça yaşamımızı sürdürüyoruz, Mehmet amcamız herkese örnek bir insan gazilik unvanının yanında çizdiği mutlu aile tablosu da hepimizi şaşırttı, ben kendilerine daha uzun ömürler ve mutluluklar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Muharip Gaziler Karamürsel Şubesi Başkanı Yaşar Göközkut, Mehmet Zekai Alkır’ın Karamürsel’de yaşayan tek Kore gazisi olduğunu ifade ederek, kendileriyle yakından ilgilendikleri için protokol üyelerine teşekkür etti.

Kaynak: AA