Karamürsel Devlet Hastanesinde İç Denetim Yapıldı

Karamürsel Devlet Hastanesinde, Sağlık Hizmeti Kalitesinin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik uyarınca oluşturulan "Bina Turu Ekibi" tarafından, hastanenin fiziksel durumu, yönetim ve işleyişi ile çalışan ve hasta memnuniyetine ilişkin denetim yapıldı.

Başhekimlikten yapılan açıklamaya göre, hastane bünyesinde ilgili yönetmelik uyarınca fiziksel durum, tesis güvenliği ve yönetimi, işleyiş ile ilgili aksaklıkların tespiti, hasta ve çalışan memnuniyeti ve diğer hususlara dair sorunların tespiti ve gerekli iyileştirmelerin yapılabilmesi amacıyla oluşturulan "Bina Turu Ekibi", periyodik denetlemesini gerçekleştirdi.

Başhekimi Erkan Çelik, İdari Mali Hizmetler Müdürü Ali Sabit Uçar, Sağlık Bakım Hizmetleri Reyhan Çimşir, İdari Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Orhan Abiş, Kalite Yönetim Direktörü Cemile Yılmaz, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Semra Yiğit, Tesis Yönetimi Sorumlusu Ertan Karaman ve Klinik Mühendislik Hizmetleri Sorumlusu Yusuf Sevim’den oluşan ekip, hastanenin tüm alanlarında kontroller yaptı ve çalışanlar ile hastalarla görüştü.

Çelik, yaptığı açıklamada, yapılan çalışmayla sağlık hizmet kalite standartları kapmasında gerekli kontrollerin yapıldığını belirterek, "Bina turunda tespit edilen aksaklıklar hemen giderildi. Tesis güvenliği toplantısı da yapılarak alınacak önlemler, yapılacak iyileştirme çalışmaları ve düzenlemeler planlanacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA