Her Cüzdana Uygun Sevgililer Günü Hediyesi

14 Şubat Sevgililer Günü için hediye alışverişine çıkan vatandaşların ilk durağı kuyumcu dükkanları olurken,

Her Cüzdana Uygun Sevgililer Günü Hediyesi
Eskişehir Kuyumcular Derneği Başkanı Ercan Arıyürek, fırsatçılık yapamayacaklarını, müşteri kaybetmemek için maliyetine satış yaptıklarını belirterek çeşitli uyarılarda bulundu.

Sevgililer Günü yaklaşırken sevdiğine hediye almak isteyenlerin heyecanı ve stresi her geçen gün artıyor. Sevdiği insana hediye almak isteyen vatandaşların ilk durağı çoğunlukla kuyumcu dükkanları oluyor. Son aylarda bir inip bir çıkan altın fiyatları vatandaşları korkutsa da, Sevgililer Günü’nün yaklaşması ile beraber her cebe uygun yüzükler vatandaşların dikkatini çekti. Oluşan ilgiden memnun olan kuyumcular, vatandaşlara alacakları hediyeler için güvenilir yerlerden alışveriş yapmalarını tavsiye ettiler.

“En çok tercih edilen ürün tektaş yüzükler”

Her meslek kolunun beklediği özel günler olduğunu belirten Eskişehir Kuyumcular Derneği Başkanı Ercan Arıyürek, 14 Şubat Sevgililer Günü’nün de kuyumcular için önemli olduğunu ifade etti.

Arıyürek, “Her meslek kolunun beklediği özel günler var. 14 Şubat Sevgililer Günü de biz kuyumcuların beklediği özel gündür. 14 Şubat’ta insanların dostlarına, sevgililerine ve arkadaşlarına aldıkları bir takım hediyeler oluyor. Bizim de onlara sunabileceğimiz hediyelerin başında tektaşlar geliyor. Maddi durumu yüksek olan kişiler pırlantaları tercih ediyor. Maddi durumu normal olan vatandaşlar da atomizer olarak sattığımız 200 liradan başlayan ve 500 liraya kadar değişen tektaş yüzükleri alıyorlar. En çok tercih edilen ürünümüz tektaş yüzükler oluyor. Pırlantayı baktığımız zaman karat olayı vardır. 0.10’luk bir yüzüğün fiyatı 700 liradan başlıyorsa, 1 karatlık bir yüzüğün fiyatı 3 bin ile 3 bin 500 liradan başlıyor. Bunlara alternatif olarak bütün vatandaşlarımıza hizmet edebiliyoruz. Yani ne kadar bütçesi varsa ona göre pırlanta ve atomizer tektaşlı yüzüklerimiz var.” şeklinde konuştu.

"Maliyetine satışlar yapıyoruz"

Sevgililer Günü’nde kuyumcuların fırsatçılık yapamayacağını vurgulayan Arıyürek, müşteri kaybetmemek için maliyetine satış yaptıklarını belirtti.

Arıyürek, “Bizim meslek grubumuzda olan arkadaşların fırsatçılık gibi bir durumda olmaları söz konusu değil çünkü bizim sektörde fiyat artışlarının çok yüksek olması zaten müşterilerimizi azalttı. Biz bu elimizdeki müşterileri kaçırmamak için neredeyse maliyetine satışlar yapıyoruz. Biz de altın fiyatları Dünya Altın Borsasına göre hareket ettiği için altın yükseliyorsa Türkiye’de de yükseliyor. Altın fiyatları düşüyorsa Türkiye’de de düşüyor. Şunu söyleyebilirim ki her sene bir önceki seneyi aratıyor. Altın fiyatlarının yüksek olması bizim satışlarımızda büyük bir oranda düşüşe sebep oldu. Keşke altının gramı 80 lira olmuş olsa bütün vatandaşlarımız bizden tektaşlar, küpeler, kolyeler ve yüzükler alsalar” ifadelerini kullandı.

“Tek ricam vatandaşlarımız bu konuda uyanık olsunlar”

Vatandaşların telefon ile aranıp dolandırıldığını vurgulayan Ercan Arıyürek, konuyla alakalı şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızı çok kandırıyorlar. Telefon açarak, ‘Bir dükkanda soygun oldu, sizin kimlik bilgilerinize ulaşıldı. Bundan kurtulmak için şu kadar altınınızı bize getirin, biz bu işi kapatacağız’ gibi telefonlar ediliyor veya “Bir kuyumcudan alışveriş yaptınız, bu malı bize getirin’ şeklinde laflar söyleniyormuş. Lütfen vatandaşlarımız telefondan gelen konulara itibar etmesinler. Olduğu zaman zaten bizler devreye girmiş oluyoruz. Benim tek ricam vatandaşlarımız bu konuda uyanık olsunlar.”
Kaynak: İHA