HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu Açıklaması

'HDP'den, yürüttüğü mücadeleden korkabilirsiniz. HDP ve bileşenlerinin savunduğu ilkeler, vermiş olduğu mücadele Türkiye halklarının demokratik geleceği için elzemdir. Bugün barışı savunan tek hat HDP ve HDP bileşenleridir'

HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu Açıklaması
HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, "HDP'den, yürüttüğü mücadeleden korkabilirsiniz. HDP ve bileşenlerinin savunduğu ilkeler, vermiş olduğu mücadele Türkiye halklarının demokratik geleceği için elzemdir. Bugün barışı savunan tek hat HDP ve HDP bileşenleridir." dedi.

Kerestecioğlu, HDP Grup Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, aralarında HDP'lilerin de bulunduğu, partilerinin bileşenlerinden bazı kişilerin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı konusundaki açıklamaları nedeniyle gözaltına alındıklarını anımsatarak, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik edenler, 'barış' diyenler değil, dost halkların yaşadığı coğrafyalarda savaşa gidenlerdir." ifadesini kullandı.

Halkların Demokratik Kongresi ve sosyalist partilere yönelik operasyonun ve gözaltıların hukuki değil, siyasi olduğunu ileri süren Kerestecioğlu, bunun çok seslilik ve barıştan duyulan korkunun bir göstergesi olduğunu da savundu.

Kerestecioğlu, "HDP'den, yürüttüğü mücadeleden korkabilirsiniz. HDP ve bileşenlerinin savunduğu ilkeler, vermiş olduğu mücadele Türkiye halklarının demokratik geleceği için elzemdir. Bugün barışı savunan tek hat HDP ve HDP bileşenleridir." diye konuştu.

HDP kongresine yönelik AK Parti ve MHP'den yapılan eleştirilere ilişkin değerlendirmesi sorulan Kerestecioğlu, "Biz gerçekten teşekkür etmek istiyoruz. Çok ciddi bir ilgi gösterdiler. Onlarca GBT taraması yaparak, yollarda gelirken halkımıza çok ciddi bir ilgi gösterdiler. Kongremizi kriminalize etmek için çok ciddi ilgi gösterdiler. Bu aslında ne kadar güçsüz olduklarının da göstergesidir. Kongrede ne kadar güçlü, birlikte olduğumuzu ve her zaman barış için mücadele edeceğimizi gösterdi." yanıtını verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Vietnam" benzetmesine ilişkin düşünceleri de sorulan Kerestecioğlu, "Vietnam'da neler olduğunu ve sonrasında yaşananları, ABD'de ve ABD halkının aslında nasıl o savaşın itibarsız ve insanlara zulmeden, meşru olmayan bir savaş olduğunu gösterdiğini, biz yıllar içerisinde hayatın her alanında gördük." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Garı önündeki terör saldırısının ardından kurulan 10 Ekim Derneği'nin mahkeme tarafından kapatılmasına ilişkin soru üzerine Kerestecioğlu, bunun, çok acı bir şey ve bütün toplumsal muhalefetin ne kadar yok sayılmak istendiğinin göstergesi olduğunu ileri sürdü.

- "Hakkımızdaki yüzlerce dosyaya bir dosya daha eklenmiş olur"

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise HDP 3. Olağan Büyük Kongresi'nde Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamaları nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve kendisi hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin soruya, şu karşılığı verdi:

"Bizler bu ülkenin seçilmiş parlamenterleriyiz. Bu savaşın, ülkemizin ortak geleceği için sıkıntılı bir şey olduğunu, vahim sonuçlar ve büyük bir toplumsal maliyet üreteceğini düşünüyoruz. Bizim böyle düşünmemizi ve bunu dile getirmemizi engelleyecek hiçbir şey yoktur. Can kaybı kim olursa olsun bizim bu ülkenin herhangi bir yurttaşından daha az üzülmemizi ve kaygı duymamızı düşünenler, ancak insanlıktan nasipsiz olanlar, kanla beslenenlerdir, iki gözden dört ölüm bakanlardır. Ama biz bu savaşı onaylamak zorunda değiliz. Biz seçilmiş bir parlamenteriz ve bu ülkedeki bir tek insanın emir ve komutuyla hareket etmeyen çok önemli bir kesimi temsil ediyoruz. Ben, hükümetin düşündüğü gibi düşünmek zorunda mıyım? Yani soruşturma açmaları, bu ülkedeki sözde demokrasinin ne kadar yerlerde süründüğünü kanıtlama çabasından başka bir şey değil. Teşekkür ederiz. Açsınlar. Hakkımızdaki yüzlerce dosyaya bir dosya daha eklenmiş olur."

Kaynak: AA