Eskişehir'de FETÖ Davası Başladı

Eskişehir’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Eskişehir yapılanmasına yönelik açılan davada 3’ü tutuklu 15 sanığın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasında, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraatlerini istedi.

"Maddi durumumuz kötüydü, o yüzden de bunların evinde 4 yıl yaşamak zorunda kaldım"

Tutuklu sanıklardan Merve Tansu Ç., yaptığı savunmada maddi durumlarının kötü olduğunu ve bu yüzden FETÖ’nün evinde kalmak zorunda kaldığını söyleyerek, "Ben de devletim gibi kandırıldım. Bunların gerçek yüzünü görseydim asla muhatap olmazdım. Bunların gerçek yüzünü darbe gecesi televizyondan izleyerek öğrendim. Darbeyi yapanlara en ağır cezayı verin ama benim gibi mağdurların da hakkını korumanızı istiyorum. Maddi durumumuz kötüydü. O yüzden de bunların evinde 4 yıl yaşamak zorunda kaldım. Ben 20 yaşına kadar tek odalı bir evde yaşadım. Yaz tatilinde günlük işlerde çalışıp, biriktirdiğim parayı kışın harçlık yaptım. Terör örgütü üyesi değilim. Türk adaletine sığınıyorum" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Merve Tansu Ç., Rümeysa Nur K. ve Selma S.’nin tahliyesine, tutuksuz sanıkların ise mevcut hallerinin devamına karar verirken, duruşmayı 10 Mayıs tarihine erteledi.
Kaynak: İHA