CHP YDK Üyesi Orhan Açıklaması

'2019 sürecinde hep birlikte omuz omuza yetkin kadrolarla Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını kuracağız'.

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı'nda 265 oy alarak Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeliğine seçilen Gonca Yelda Orhan, "2019 sürecinde hep birlikte omuz omuza yetkin kadrolarla Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını kuracağız." dedi.

Orhan, partisinin Kayseri İl Başkanlığı'nda yaptığı basın toplantısında CHP'nin 36. Olağan Kongresi'ni değerlendirdi.

Kendisinin YDK üyeliğine seçilmesinde destek olanlara teşekkür eden Orhan, "Üstlendiğim bu sorumluluğun bilincindeyim. Bana güvenen, bu görevi bana layık gören herkes de bundan emindir. Partimize ve ülkemize hizmet etmek için verilen bu onurlu görevi layıkıyla gerçekleştireceğime söz veriyorum." diye konuştu.

Kongrenin sonuç bildirgesinde önemli maddelerin olduğunu vurgulayan Orhan, şunları kaydetti:

"2019 sürecinde hep birlikte omuz omuza yetkin kadrolarla Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını kuracağız. Cumhuriyet ve demokrasinin temeli olan laiklik ilkesinden taviz verilmeyecek. Ne dinin siyasallaştırılmasına ne siyasetin dinselleştirilmesine izin verilmeyecektir. Din, vicdan ve inanç özgürlüğüne müdahalelere izin verilmeyecek, yaşamın her alanında adelet ve huzur sağlanacaktır. OHAL derhal kaldırılacak, KHK'lar yaşama ve yargı denetimine alınacak ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün siyasi ayağı kesinlikle ortaya çıkarılacaktır."
Kaynak: AA