Bingöl'de 11. Kalkınma Planı Toplantısı

Bingöl'de, Kalkınma Bakanlığı ile Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) işbirliğiyle 11. Kalkınma Planı Toplantısı düzenlendi.

Vali Ali Mantı, kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, 1960’lı yıllardan beri planlı kalkınma yöntemiyle kalkınmaya çalıştığını söyledi.

Sağlıklı plan ve hedefler sayesinde, Türkiye'nin gelişmesinin de daha sağlıklı olacağını belirten Mantı, "Planlamanın amacı, ildeki yerel dinamikleri harekete geçirmek, yerel potansiyel ve kaynakları tespit etmek, bunu ülke geneline intikal ettirerek, ülke geneliyle yereldeki kaynakların uyumu ve eşgüdümünü sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

FKA Genel Sekreteri Mesut Öztop da 2018 yılı sonu itibariyle 10. Kalkınma Planı'nın süresinin dolacağını vurgulayarak, 2019-2023 dönemini kapsayan 11. Dönem Kalkınma Planı'nın yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Öztop, 11. Kalkınma Planı için en az 15 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerine işaret ederek, "10. Kalkınma Planı ile ilgili 2012 yılında paydaşlarımızın görüşleri alınmıştı. Ülkemiz genelinde toplam 7 bin 200 kişiye ulaşılmış ve görüşleri, 10. Kalkınma Planı'na yansıtılmıştı. 11. Kalkınma Planı için ise en az 15 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor." diye konuştu.

Daha sonra kamu kurum ve kuruluşu ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin görüşlerinin alındığı anket yapıldı.

Kaynak: AA