Bilecik'ten Kısa Kısa

Bilecik Belediyesi dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı, yardımcıları, kurum müdürleri ve belediye ismi kullanılması suretiyle çeşitli dernek, vakıf ve kişiler için yardım talebinde bulunulduğu tespit edildiği belirtildi.

Kentte daha önce olduğu gibi son dönemlerde de bazı kişiler tarafından belediye ve yetkililerinin adının kullanılarak, para ve benzeri yardımların talep edildiği belirtilen açıklamada, ''Bazı vatandaşların mağdur olduğu bilgisi de mevcuttur. Vatandaşların bu şekildeki telefon ile veya bireysel görüşmelere itibar etmemeleri ve duyarlı davranarak, kanmamalarını önemle duyurulur. Böyle bir durum ile karşılaşıldığında belediye ve diğer ilgili emniyet birimlerine bildirmeleri gerekmektedir.'' ifadelerine yer verildi.

- El Sanatları Merkezinin çalışmaları

Bilecik Belediyesi Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezinin önemli çalışmalar yaptığı bildirildi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, merkezi ziyaretinde, kursiyerlerle bir süre sohbet ederek, dokuma tezgahında yapılan ürünleri inceleyerek, bilgi aldı.

Merkezde güzel faaliyetlerin yürütüldüğünü ifade eden Başkan Yağcı, şunları kaydetti:

''Kadınlarımızın buraya gelerek, güzel vakitler geçirdiği ve değerli ürünler ortaya koydukları el sanatları merkezimizdir. Bilecik, diriliş, kuruluş ve kurtuluşun şehridir. Bu ruhtan aldığımız ilhamla özümüze yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan birisi de patent tescilini yaptırdığımız Bilecik bezinin, kursiyerlerimizin ellerinde güzel ürünlere dönüşmesidir. Büyük bir değer olan 'Kayı' simgesini işliyorlar. Bu şekilde bir taraftan geleneklerimizi yaşatırken, diğer taraftan tarihimizi yad ederken bir diğer taraftan da kursiyerlerimize bir iş sağlayarak, toplumsal ve ticari hayata da katkı sağlamaya çalışıyoruz.''

- Osmanlı Hamamı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi inşaatı

Bilecik Belediyesi tarafından yaptırılan Osmanlı Hamamı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin tarihine ve kültürüne uygun, Osmanlı hamamı kültürünün yer aldığı merkezin kısa sürede hizmet vereceğini söyledi.

Projeyi kente kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Yağcı, ''Merkezi kente kazandırdığımızda büyük bir ihtiyacını gidermiş olacağız. Bu güzel eserin hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.

Kaynak: AA